Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την παροχή 40 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η Eurobank, με στόχο τη χρηματοδοτική στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η συμφωνία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Grouped Loans for SMEs», επιτρέπει στην Eurobank να αξιοποιήσει ένα χαρτοφυλάκιο συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη σχεδίων που θα εφαρμοστούν από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εταιρείες, μέσω επενδυτικών δανείων και παροχής ρευστότητας.

Η συμφωνία ΕΤΕπ – Eurobank ενσωματώνει τα ανταγωνιστικά επιτόκια του προγράμματος της ΕΤΕπ «Jobs for Youth» για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα προωθήσουν την απασχόληση των νέων.

«Η ΕΤΕπ επιμένει στη δέσμευσή της να στηρίζει την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και να επενδύει στους νέους ανθρώπους» δήλωσε ο Τζόναθαν Τέιλορ, αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, αρμόδιος για τις δανειοδοτήσεις στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «οι κοινές μας προσπάθειες θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες νέες θέσεις εργασίας, ειδικά για τους νέους ανθρώπους που έχουν τα προσόντα να εκπροσωπήσουν το μέλλον της χώρας».

«Η συμφωνία με την ΕΤΕπ εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Eurobank για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων και κατ΄ επέκταση της προσπάθειας για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank,Φωκίων Καραβίας.

Η ΕΤΕπ ξεκίνησε το πρόγραμμα «Jobs for Youth» – το πρώτο πρόγραμμα της Τράπεζας ειδικά αφιερωμένο στην στήριξη της απασχόλησης των νέων – το 2013. Λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τις πολιτικές για την απασχόληση των νέων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την επαγγελματική κατάρτιση, την κινητικότητα σπουδαστών και εκπαιδευόμενων και στοχεύει στην αντιμετώπιση της έλλειψης θέσεων  εργασίας σε μικρότερες επιχειρήσεις.

Η νέα πιστωτική γραμμή που συμφωνήθηκε με τη Eurobank, είναι η τρίτη συνεργασία της ΕΤΕπ με ελληνική τράπεζα σε διάστημα δύο μηνών. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Jobs for Youth», η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί προγράμματα δανεισμών μέσω τραπεζών σε χώρες που οι συνθήκες στην αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολες για τις νέες και τους νέους.

Η Eurobank θα αξιοποιήσει το νέο πρόγραμμα των 40 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ για το δανεισμό επιχειρήσεων στη βιομηχανία, τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών, μέσα στους ερχόμενους μήνες. Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα δανειοδοτηθούν με πιο ανταγωνιστικά επιτόκια ώστε να μπορέσουν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

Facebook Comments