Έκπτωτος κηρύχθηκε από τα καθήκοντά του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος καταδικάστηκε πειθαρχικά σε ποινή στέρησης μισθού για 40 ημέρες, λόγω προσβολής της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

Μετά την καταδίκη του από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο που έγινε γνωστή αργά χθες το απόγευμα, ο κ. Ντογιάκος, που βρέθηκε πολλές φορές τους τελευταίους μήνες στο μάτι του κυκλώνα, πέραν του ότι χάνει τη θέση του ως προϊστάμενος στην Εισαγγελία Εφετών, δεν μπορεί να θέσει και υποψηφιότητα στις εκλογές του προσεχούς Σαββάτου που γίνονται στη συγκεκριμένη Εισαγγελία. Η καταδίκη τού στερεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, καθώς ο ίδιος είχε αποφασίσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, κάνοντας χρήση πρόσφατου νόμου της κυβέρνησης που έδιδε τη δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, σε νυν προϊσταμένους δικαστικών υπηρεσιών να επανεκλέγονται.

Μόλις του κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση, ο Ισίδωρος Ντογιάκος οφείλει να εγκαταλείψει πάραυτα τη θέση του προϊσταμένου, στην οποία υπό άλλες συνθήκες θα παρέμενε έως το τέλος του μήνα, οπότε και θα αναλάβει όποιος κερδίσει τις εκλογές.

Facebook Comments