Μορφή πολέμου «σώμα με σώμα» έλαβε χθες η μάχη χαρακωμάτων που εκτυλισσόταν εδώ και μήνες μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα: Την ανοιχτή ρήξη «σφράγισαν» χθες ο αποκλεισμός από το «τιμόνι» της Attica του -επιθυμητού από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ- διδύμου Π. Ρουμελιώτη και Γ. Σαπουτζόγλου και το «κόψιμο» των δανειοδοτήσεων της τράπεζας.

Λάδι στη φωτιά του πολιτικο-οικονομικού «θρίλερ» είχε ρίξει νωρίτερα η αιφνιδιαστική εισαγγελική έφοδος στην έδρα της εταιρίας της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη, Σταυρούλας Νικολοπούλου-Στουρνάρα, η οποία συνέδεσε ευθέως το timing του «ντου» με την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Εκανε μάλιστα λόγο για «στοχευμένο και αδικαιολόγητο» θόρυβο που προκλήθηκε, ενώ ξεκαθάρισε προς κάθε ενδιαφερόμενο: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είναι βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!».

«Η εξέλιξη δεν πρόκειται να διαταράξει τη συνεργασία της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος», πηγές του Μαξίμου, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την εισαγγελική έφοδο. Ανέφεραν μάλιστα ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Στουρνάρα με τον Αλέξη Τσίπρα συμφωνήθηκε μεταξύ τους ότι «αποτελεί έρευνα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης την οποία εμπιστεύονται αμφότεροι». Διαβεβαιώσεις πάντως που δεν φαίνονται ικανές να αμβλύνουν την αίσθηση όσων αντιμετώπισαν την… εισβολή των Αρχών και το «ξεσκόνισμα» της εταιρίας της συζύγου Στουρνάρα ως ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα που μαίνεται μεταξύ κυβέρνησης και κεντρικού τραπεζίτη, ήδη από τον περασμένο Μάιο, με θρυαλλίδα τη μομφή του Γ. Στουρνάρα -στη διάρκεια εκδήλωσης του London School of Economics- ότι η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη κόστισε στην ελληνική οικονομία 86 δισεκατομμύρια ευρώ (3ο Μνημόνιο και capital controls μετά από εκροή καταθέσεων 45 δισ.).

«Στόχος η σπίλωση»

Η ίδια η σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ άλλωστε… χρωμάτισε πολιτικά την υπόθεση, με τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της πολύωρης εισαγγελικής έρευνας: «Η εταιρία MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS, η οποία εκπροσωπείται από την κυρία Λίνα Νικολοπούλου, δέχθηκε σήμερα στην έδρα της κλιμάκιο οργάνων της Οικονομικής Αστυνομίας, το οποίο προέβη σε τυπικό έλεγχο των παραστατικών της στοιχείων σε σχέση με έργο ΕΣΠΑ του ΚΕΕΛΠΝΟ που ανέλαβε να εκτελέσει, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Η εταιρία παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπός της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο. Η δραστηριότητα της εταιρίας κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας, άπαντα δε τα παραστατικά στοιχεία αυτής τηρούνται στην έδρα της και είναι πρόσφορα σε οποιονδήποτε έλεγχο, ο οποίος όμως πρέπει να διεξάγεται επίσης εντός του πλαισίου της δικονομικής τάξεως και όχι με ταυτόχρονη και ενδεχομένως σκόπιμη σπίλωση προσώπων και υπολήψεων».

Μάλιστα, η κυρία Νικολοπούλου εξαπέλυσε πυρά περί διαρροής «ψευδούς πληροφορίας» για τη διενέργεια ελέγχου όχι στην έδρα της εταιρίας αλλά στην οικία της και γιατί «χρησιμοποιήθηκε το όνομα του συζύγου της, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέκαθεν αποτελεί και το στόχο των κακόβουλων δημοσιευμάτων». Υπογράμμισε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Οι πολιτικές σκοπιμότητες σε μια δημοκρατική Ελλάδα δεν μπορούν ποτέ να κατασκευάσουν ενόχους. Ολοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία».

Facebook Comments