H εταιρεία Samsung Electronics ανακοίνωσε επίσημα χθες την απόσυρση 1 εκατομμυρίου “έξυπνων κινητών” τύπου Galaxy Note 7 που πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό την ανταλλαγή συσκευών ή επιστροφή χρημάτων, λόγω του κινδύνου ανάφλεξης της μπαταρίας η οποία έχει πλήξει την εικόνα της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Η Samsung έχει λάβει 92 αναφορές από καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι μπαταρίες των νέων εμβληματικών κινητών της έχουν αναφλεγεί. Στις αναφορές συμπεριλαμβάνονται 26 αναφορές για εγκαύματα και 55 περιπτώσεις υλικής καταστροφής, είπε η εταιρεία, ενώ ανακοίνωνε την απόσυρση σε συνεργασία με την Αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Αγαθών (CPSC).

Για την εταιρεία, η απόσυρση αποτελεί ακριβό πλήγμα, καθώς βασιζόταν στο μοντέλο αυτό να αυξήσει πωλήσεις ενώ ανταγωνίζεται τις νέες συσκευές κινητών ανταγωνιστές της όπως η Apple. Το μέγεθος της απόσυρσης είναι πρωτόγνωρο για την Samsung, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής “έξυπνων κινητών” (smartphones) στον κόσμο.

Η Samsung δήλωσε την Πέμπτη ότι οι συσκευές αντικατάστασης του Note 7 θα έχουν παραδοθεί στα περισσότερα καταστήματα στις ΗΠΑ μέχρι και την 21η Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η εταιρεία είπε ότι θα αποσύρει όλες τις συσκευές Note 7 που περιλαμβάνουν μπαταρίες οι οποίες έχουν την τάση να αναφλέγονται, και σταμάτησε την πώλησή τους σε 10 αγορές παγκόσμια, ζημιώνοντας την ανάκαμψη πωλήσεων της εταιρείας.

Η Επιτροπή Ασφάλειας είπε χθες ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες συσκευές άμεσα.

Σύμφωνα με την Samsung, χρειάζεται να ανακληθούν περίπου 2.5 εκατομμύρια συσκευές παγκόσμια. Μερικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι η ανάκληση θα κοστίσει στην εταιρεία σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια (4,4 δις ευρώ) σε απωλεσθέντα κέρδη φέτος.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε χθες ότι οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν τις συσκευές που έχουν ανακληθεί κλειστές και να μην φορτίζονται κατά τη διάρκεια πτήσεων, επισημοποιώντας μια πρόταση που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα.

Facebook Comments