Σε ναυάγιο οδηγείται κατά πάσα πιθανότητα – όπως τόνισαν πήγες του ΥΠΟΙΚ μετά τη σημερινή τελευταία συνάντηση με την τρόικα – η δημιουργία του ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά στο νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, καθώς και στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Τόνιζαν, ακόμα, ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για τη συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου του λεγόμενου νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων ενώ σε σχέση με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης υποδόσης των 2,8 δισ. ευρω από την πρώτη αξιολόγηση, για όσα χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση, θα συμπεριληφθούν σε πολυνομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη βδομάδα.

Πληροφορίες από τις διαπραγματεύσεις κάνουν λόγο για νέα άρνηση των θεσμών να συζητήσουν για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από 3,5% μετά το 2018 στο πλαίσιο της κατάρτισης του μεσοπρόθεσμου που πρέπει να φέρει η συγκυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

Facebook Comments