Προαναγγελία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας έκανε νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς κ. Μ. Σάλλας από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σάλλας ανήγγειλε τον μετασχηματισμό της Γενικής σε επενδυτικό βραχίονα του ομίλου, ενώ η ανακεφαλαιαιοποιημένη πλέον Πειραιώς, θα πρωταγωνιστήσει στις αναχρηματοδοτήσεις δανείων και στην αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων. Ο ίδιος προέβλεψε ότι από το 2015 η Τράπεζα Πειραιώς θα περάσει σε σημαντική κερδοφορία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της τράπεζας, σημείωσε ότι η πολιτική της θα επικεντρωθεί σε τρία επίπεδα, της διάθεσης ρευστότητας στην αγορά, στη διαχείριση των επιφαλών δανείων, και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης.

«Πάση θυσία να αντλήσουμε πόρους από τις αγορές, και να πείσουμε τους καταθέτες να επιστρέψουν κεφάλαια στη χώρα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της τράπεζας.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα των τραπεζών στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σάλλας τόνισε ότι ο όμιλος Πειραιώς αντιλαμβάνεται ότι έχουν αυξηθεί οι ευθύνες του και πρέπει να συμβάλλει στην ανάκαμψη.

Υπάρχουν ολόκληροι κλάδοι που το μέλλον τους κινδυνεύει, υπογράμμισε, αναφέροντας ως παράδειγμα την ακτοπλοϊα.

Αυτό βέβαια, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την μακροοικονομική πορεία της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε.

Ελπίζουμε η πορεία της ελληνικής οικονομίας να είναι θετική, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως τραπεζικό σύστημα στις εξής τρεις προκλήσεις: Πρώτον, στη διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, δεύτερον στην αναδιάρθρωση και διαχείριση των επισφαλών δανείων και τρίτον, στη δημιουργία πιο ανταγωνιστικών όρων, ώστε με χαμηλότερα επιτόκια να συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Facebook Comments