Την απόφασή της να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο γνωστοποίησε η Δημοκρατική Αριστερά, μετά από συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει «την αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με επιτυχία με την τρόικα, ώστε να αποφύγει μέτρα που δεν έχουν άμεση σχέση με τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις. Μέτρα που δεν προβλέπονται από την μνημονιακή δέσμευση τουλάχιστον με αυτή την επαχθή και βίαιη μορφή και αποτελούν οπισθοδρόμηση σε σχέση με τα συμφωνηθέντα από προηγούμενη διαπραγμάτευση».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι οριζόντιες απολύσεις, η υπέρβαση της κινητικότητας, η απουσία αξιολόγησης στο δημόσιο δεν συνιστούν μεταρρυθμιστικές πράξεις».

Όσον αφορά τα φορολογικά, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει την ανάγκη «ενός συνολικού σχεδίου για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα όπως είχε δεσμευτεί και με την επιλογή της η τρικομματική κυβέρνηση αμέσως μετά τις περσινές εκλογές».

«Αντί για αυτό», συνεχίζει, «βρισκόμαστε μπροστά σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις χωρίς να αντιμετωπίζεται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η διαμόρφωση περιουσιολογίου και οι συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαπαλλαγής».

Τέλος, αναφέρει ότι επιφυλάσσεται στη συζήτηση κατ’άρθρον να ψηφίσει διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που είναι σε θετική κατεύθυνση.

Facebook Comments