Έσπειρε ανέμους με την εμμονική οπτική περί του διαγωνισμού-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και κατά τα φαινόμενα η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ήρθε η ώρα να… θερίσει θύελλες.

Στριμωγμένο εμφατικά στις μαύρες τρύπες των αποκαλύψεων-φωτιά για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, πορεύεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Μέγαρο Μαξίμου. Στο σκηνικό της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να πείσει το εσωτερικό του κοινό πως θα θέσει εκτός τηλεοπτικού τοπίου «όποιον δεν έχει να πληρώσει ή να δικαιολογήσει τα χρήματά του», ωστόσο, στο πολιτικό και επικοινωνιακό διά ταύτα οι… Συμπληγάδες για την Ηρώδου Αττικού μόλις τώρα ανοίγονται στον ορίζοντά της.

Και, μάλιστα, με καυτά ερωτήματα από την αντιπολίτευση, αλλά και από την ίδια την κοινωνία να ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Όπως, για παράδειγμα, πώς δεν προέβλεψε στο διαγωνισμό τον εκ των προτέρων έλεγχο των πόθεν έσχες και επέτρεψε αυτός να πραγματοποιηθεί μετά τη διενέργεια μιας δημοπράτησης… big brother. Ή γιατί δεν έχει ακόμα δεχθεί να συζητηθεί η καυτή ατζέντα του πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως μετ’ επιτάσεως ζητάνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, μετά την «παρότρυνση» Τσίπρα για αποχώρηση Καλογρίτσα δημιουργούνται νέα ερωτήματα. Γιατί η Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες έδωσε την έγκρισή της στο πόθεν έσχες με τα βοσκοτόπια; Γιατί ο γ.γ. Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσος, έσπευσε να προσυπογράψει το πόρισμα της Επιτροπής και γιατί νωρίτερα είχε τοποθετήσει σε αυτήν άσχετους με τα οικονομικά επιστήμονες; Πώς πήρε δάνειο ο κατασκευαστής από την Αττικής και ποιοι μεσολάβησαν;

Facebook Comments