Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν οι λειτουργικές επιδόσεις του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, όπως προκύπτει από τα ενοποιημένα αποτελέσματα της περιόδου που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016 και ανακοινώθηκαν χθες από την εταιρεία. 

Όπως αναφέρεται από το ΥΓΕΙΑ “παρά τη συνεχιζόμενη μονομερή, από πλευράς Δημοσίου, νομοθετική υποχρέωση εφαρμογής μηχανισμών αυτόματης επιστροφής και εκπτώσεων claw-back και rebate”  οι λειτουργικές επιδόσεις του Ομίλου εξακολουθούν να περουσιάζουν σημαντική βελτίωση, παραμένοντας σε σταθερά υψηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 116,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,9% έναντι 114,5 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Παράλληλα, τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση κατά 53,3% και ανήλθαν στα 18,3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 11,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα ενοποιημένα κέρδη περιόδου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, αυτά ανήλθαν σε 4,3 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 είχαν καταγραφεί ζημιές 1,7 εκατ. ευρώ.

“Παρότι και το 2016 η ύφεση συνέχισε να υφίσταται και  να επηρεάζει αρνητικά την ελληνική επιχειρηματικότητα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεχίζει, χάρη στη μακροπρόθεσμη στρατηγική του, να επιδεικνύει  αυξητικούς ρυθμούς λειτουργικής κερδοφορίας και κύκλου εργασιών επιβεβαιώνοντας την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον κλάδο” σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, βασική στόχευση αποτελεί η έγκαιρη αναγνώριση των κινδύνων και η εφαρμογή των κατάλληλων εργαλείων που θα εξασφαλίσουν τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία, την κεφαλαιακή ισχυροποίηση, την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και την συνεχώς αυξανόμενη λειτουργική κερδοφορία. 

 

Σαουλίδου Μαρίνα

Facebook Comments