Το Μαξίμου στη δίνη του «τυφώνα Καλογρίτσα» και της Attica Bank
Το Μαξίμου στη δίνη του «τυφώνα Καλογρίτσα» και της Attica Bank
Το Μαξίμου στη δίνη του «τυφώνα Καλογρίτσα» και της Attica Bank
Δεν είναι μόνο η πιο δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, είναι οριακή: Ολα τα μέτωπα είναι ανοιχτά (κανάλια, Εκκλησία, Δικαιοσύνη, διαπραγμάτευση), η κυβέρνηση κινείται μεταξύ κακοφωνίας και ασυναρτησίας (τη μία ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, που μιλά για ποινικές ευθύνες και μετά ανασκευάζει, την άλλη ο Αριστείδης Μπαλτάς, που χαρακτηρίζει «ήττα» την αξιοποίηση του Ελληνικού), ενώ η αλληλεγγύη έχει χαθεί (κανένας υπουργός δεν βγήκε να στηρίξει τον Νίκο Φίλη στη σύγκρουσή του με τον Ιερώνυμο). Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τις αρνητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπήσεις, δημιουργούν σκηνικό αποσύνθεσης και διάλυσης, το οποίο δεν φαίνεται αν και πώς μπορεί να ανατραπεί.
«Αν ήμουν πρωθυπουργός, θα άφηνα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για αργότερα (μέσα Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί) και θα έκανα σαρωτικό ανασχηματισμό μήπως και το πάρουμε αλλιώς», έλεγε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής κυβερνητικό στέλεχος εκφράζοντας την αγωνία του για όσα συμβαίνουν και αυτά που έρχονται.
Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ενδεικτική για τη συνέχεια: Την Τρίτη θα ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ και την Τετάρτη θα γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία. Θα ξεσπάσει ή θα κρατηθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Σκουρλέτης, για τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας; Και μέχρι πού θα φτάσει η ένταση στην αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών την επόμενη μέρα;
Το ξέρουν όλοι ότι η πόλωση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η Ν.Δ. έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει την υπόθεση Καλογρίτσα για να κατεδαφίσει το «ηθικό πλεονέκτημα» που σταθερά υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει και να πείσει ότι ο «πόλεμος κατά της διαπλοκής» που ξεκίνησε η κυβέρνηση δεν είναι παρά μια προσπάθεια δημιουργίας του δικού τους συστήματος για τον έλεγχο των ΜΜΕ και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Και στο επιτελείο του πρωθυπουργού έχουν αποφασίσει να παίξουν σκληρά. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι με το που επέστρεψε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, έκανε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας προφανώς την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού που παρέμεινε στις ΗΠΑ.
Οχι μόνο αυτό αλλά έδωσε συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» κάνοντας επίθεση σε Αλαφούζο-Κοντομηνά-Βαρδινογιάννη, δείχνοντας έτσι ότι δεν θα γίνει προσπάθεια να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις, αλλά, αντίθετα, το σχοινί θα τραβηχτεί κι όσο αντέξει. Αλλωστε, όταν ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, δήλωσε (στο ρ/σ Βήμα) ότι θα αναζητηθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες εφόσον εκπέσει κάποιος υπερθεματιστής έκανε ανασκευαστική δήλωση με το πού ξημέρωσε στην Αμερική και άρχισαν τα τηλέφωνα…
«Εγιναν λάθη με τις τηλεοπτικές άδειες. Τώρα, είναι δύσκολο να το μαζέψουμε». Η συγκεκριμένη φράση δεν ειπώθηκε από κάποιο μικρό ή μεσαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου. Βγήκε από τα χείλη ενός εκ των πλέον κορυφαίων υπουργών της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όταν στους διαδρόμους της Βουλής σχολίαζε τις… Συμπληγάδες που ορθώνονται μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου και κρατούν το όλο οικοσύστημα καταμεσής μιας τέλειας πολιτικής και επικοινωνιακής καταιγίδας.
Οι αποκαλύψεις για τον Χρ. Καλογρίτσα συνθέτουν ένα σκηνικό παρακμής και διαπλοκής και δημιουργούν σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη ενός «αμαρτωλού» τριγώνου κυβέρνησης – Τράπεζας Αττικής – εργολάβου
Νέα ερωτήματα για την υπόθεση «perouka gate» προκαλεί η διάψευση του δημοσιογράφου Γιώργου Μηλιώνη ότι ήταν ο συντάκτης του τηλεγραφήματος με το οποίο έγινε γνωστό στην Ελλάδα ότι δύο δημοσιογράφοι μεταμφιεσμένοι με περούκες συνελήφθησαν γιατί παρακολουθούσαν τον υπουργό Eπικρατείας, Νίκο Παππά.
To 30% των έργων της θυγατρικής της ΔΕΗ έχει αναλάβει ο όμιλος του επίδοξου καναλάρχη
Η νέα διοίκηση της Attica Bank (Παναγιώτης Ρουμελιώτης – Θόδωρος Πανταλάκης) δεν έχει να ασχοληθεί μόνο με την κάλυψη των 70 εκατ. ευρώ, καθώς υπάρχουν «σκιές» για ακόμη 60 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 681 εκατ. ευρώ, που συγκεντρώθηκαν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του Δεκεμβρίου του 2015.
Στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, η οποία ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις του Ταμείου για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Πρώην και νυν εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Attica Bank, όπου και εάν ανήκουν, όποιοι και εάν είναι, προτίθεται να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), κ. Γιώργος Στασινός.
Facebook Comments