Η ΑΕΚ έγινε η τέταρτη ομάδα από το γκρουπ των υποψήφιων διεκδικητών του τίτλου, που είχε απώλεια βαθμών στην 5η αγωνιστική (αυλαία) της Super League, καθώς παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Ηρακλή (0-0) στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ομάδα με το απόλυτο των βαθμών δεν υπάρχει, πλέον, στο πρωτάθλημα. Το αγωνιστικό τριήμερο βρήκε τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και σήμερα την ΑΕΚ να χάνουν βαθμούς απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους, χωρίς, μάλιστα, να πετυχαίνουν και γκολ!

Η Ένωση δεν είχε «κραυγαλέες» ευκαιρίες στο παιχνίδι, ωστόσο, θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο έπαιξε «σαν τη γάτα με το ποντίκι» τον Ηρακλή. Τελικά, όμως, απέτυχε να πάρει το «τρίποντο» και περάσει μόνη στην κορυφή του πίνακα για να πάει με… αέρα τριών βαθμών στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Η πρώτη απώλεια βαθμών για τους «κιτρινόμαυρους» στο πρωτάθλημα ήταν «προϊόν» της κακής εμφάνισης του πρώτου μέρους, αλλά και της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας του Ηρακλή. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν άριστα στημένη στο γήπεδο, κατάφερε να αντέξει στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος και πανηγύρισε το δεύτερο βαθμό μακριά από το Καυτανζόγλειο (ο πρώτος ήταν στην πρεμιέρα κόντρα στη Λάρισα).

Ο Ηρακλής μπήκε αρκετά «διαβασμένος» στον αγωνιστικό χώρο και με πολύ σωστή τακτική έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Χουάντερσον. Η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει κυρίως από τον άξονα με τον Πατίτο, αλλά οι Θεσσαλονικείς φρόντισαν να μην επιτρέψουν στον Αργεντινό να βρει κενούς χώρους για να βρει αμαρκάριστους τους συμπαίκτες του.

Facebook Comments