Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι δημόσιες αναφορές, της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Σμύρνη κατά δημοσίων υπαλλήλων που, όπως τονίζει, “δεν κάνουν τίποτα και υπονομεύουν την κυβέρνηση”.

Μιλώντας προ ημερών σε εκδήλωση τόνισε ότι μόνο το 25% στο υπουργείο της είναι νέοι “άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και με βοηθούν”.

Ένα ακόμη 25% που είναι διευθυντικά στελέχη, τους κατηγορεί ότι την υπονομεύουν. “Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή”, προσθέτει.

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας προκάλεσε δήλωση της Θεανώς Φωτίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν τίποτα παρά μόνο υπονομεύουν την κυβέρνηση.

Με αφορμή τη δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι «μόνο το 15% στο υπουργείο της ξέρουν γράμματα», οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η κα Φωτίου είπε επιπλέον πως κάποιοι στέλνουν από μόνοι τους εγκυκλίους για τις οποίες και η ίδια εκ των υστέρων, απορεί. «Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή», είπε χαρακτηριστικά.

«Ας κατονομάσει η κ. Φωτίου, ποιοι την υπονομεύουν. Αν κάνουν κάτι παράτυπο ή παράνομο, ας λάβει τα νόμιμα και ενδεδειγμένα μέτρα. Και ας μη φλυαρεί ασύστολα στα ΜΜΕ λασπολογώντας μας» λέει η Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

«Σε τελική ανάλυση, είναι όλοι τους και η Κυβέρνηση συνολικά συνυπεύθυνοι για την ‘απρόσκοπτη’ συνέχιση του καθεστώτος αδιαφάνειας, πελατειακής συναλλαγής και ρουσφετολογικών διαδικασιών που επικρατεί στο Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία χρόνια», προσθέτει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Σε απάντησή της στην σχετική ανακοίνωση, η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου δήλωσε: «Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση, μόλις πληροφορήθηκα την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ. Η εμπειρία μου τους 18 μήνες που βρίσκομαι στο Υπουργείο και συνεργάζομαι καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική».

 

Facebook Comments