Το δημοσίευμα της «Die Zeit» για την κατάρτιση ειδικού σχεδίου διάσωσης της Deutsche Bank διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

«Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για τέτοιου είδους σχέδια» ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου, παραπέμποντας και στις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της Deutsche Βank, Τζον Κράιν, ο οποίος διαμήνυσε ότι η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας δεν χρήζει κρατικής βοήθειας.

Νωρίτερα:

Σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank προετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της «Die Zeit».

Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή, εφόσον η γερμανική τράπεζα δεν καταφέρει να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις νομικές της εκκρεμότητες.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν προτείνει την επιβολή προστίμου 14 δισ. δολαρίων, για την υπόθεση της πώλησης ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, η οποία πυροδότησε την παγκόσμια κρίση του 2008.

Βάσει του δημοσιεύματος, η Deutsche Bank θα εκκινήσει τη διαδικασία πώλησης μίας σειράς περιουσιακών στοιχείων (assets), με στόχο την άντληση των αναγκαίων κεφαλαίων. Εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό, το σχέδιο προβλέπει – σε έκτακτη περίπτωση – την άμεση πώληση του 25% των μετοχών της τράπεζας.

Η Die Ziet σπεύδει να διευκρινίσει βέβαια, πως το Βερολίνο ευελπιστεί ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί κρατική βοήθεια και ότι τα συγκεκριμένα σενάρια θα συζητηθούν μόνο σε έκτακτη ανάγκη. 

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο εκτελεστικός διευθυντής της Deutsche Bank, Tζον Κράιν, κατέστησε σαφές ότι η τράπεζα δεν χρήζει κρατικής βοήθειας, προσθέτοντας ότι «μία τέτοια επιλογή δεν βρίσκεται στο “τραπέζι”».

Facebook Comments