Τελευταία ημέρα σήμερα αναδιάρθρωσης των δεικτών των ξένων οίκων από τους οποίους αφαιρούνται οι μετοχές της Εθνικής, της Alpha, της Eurobank, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ, αλλά προστίθεται μόνο η Coca Cola.

Η Beta Χρηματιστηριακή έχει υπολογίσει τον αριθμό των μετοχών που αφαιρείται από τον κάθε δείκτη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει τη βαρύτητα που έχουν στη διαμόρφωση της τάσης στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Η Εθνική αποχωρεί από τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης του οίκου FTSE και υποβιβάζεται στον Small Cap και με αριθμό μετοχών 35,8 εκατομμύρια. Η Alpha Bank υποχωρεί στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης μαζί με τα 14,4 εκατ. μετοχών της.

Η Eurobank υποβιβάζεται με τα 3,8 εκατ. μετοχές της. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των μετοχών αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο ποσοστό στάθμισης του κάθε δείκτη.

Οι μετοχές του ΟΤΕ αφαιρείται από τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης με τα 2,91 εκατ. μετοχές του, αλλά μπαίνει προσθήκη στον Eurostoxx και με στάθμιση που παραπέμπει σε 2,9 εκατ. μετοχές.

Επίσης, διαγράφεται από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση του FTSE και η ΔΕΗ με 3,3 εκατ. τεμάχια, αλλά και ο ΟΠΑΠ με 6,52 εκατ. τεμάχια και τοποθετούνται στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης. Η μοναδική ελληνική μετοχή που προστίθεται στον δείκτη FTSE all World Developed είναι η ΔΕΗ, με στάθμιση που παραπέμπει σε 1,65 εκατ. τεμάχια.

Επίσης, στον FTSE Small Cap τοποθετείται η Folli Follie, ενώ από τον ίδιο δείκτη διαγράφεται η Τράπεζα Κύπρου και η Cyprrus Popular.

Facebook Comments