Η ανακοίνωση του προγράμματος της μεταβατικής καλλιτεχνικής περιόδου 2016-17, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), πραγματοποιήθηκε στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια.

Τη συνέντευξη προλόγισε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος εξήρε την σημαντική προσπάθεια της ΕΛΣ, που έχει κατορθώσει να κάνει την όπερα οικεία όχι μόνο στους ειδικούς, αλλά και στους νέους, εντός και εκτός Αθηνών. Έκλεισε λέγοντας ότι το ΥΠΠΟΑ αναζητά λύση για τη μελλοντική πολιτιστική χρήση του θεάτρου Ολύμπια, όταν η ΕΛΣ μεταστεγαστεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, κ. Μύρων Μιχαηλίδης, έκανε τον απολογισμό της περασμένης σεζόν και την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος της περιόδου 2016-17, τονίζοντας: «Είμαστε υπερήφανοι που μέσα σε μια τόσο δύσκολη μεταβατική χρονιά με τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες, όχι μόνο δεν θα αναστείλουμε και δεν θα περιορίσουμε τις δραστηριότητες μας, όπως έκαναν πολλά θέατρα στον κόσμο σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά θα προσφέρουμε στο κοινό μας ένα πρόγραμμα με όπερα, οπερέτα, μπαλέτο και ένα πλήθος εκπαιδευτικών και κοινωνικών προγραμμάτων, που στοχεύουν στη διάδοση και διάχυση της τέχνης στα παιδιά, τους νέους, και το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα.

Facebook Comments