Τελευταία ημέρα σήμερα για την πληρωμή της πρώτης από τις 5 μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2016 ύψους 700 εκ. ευρώ και της δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος ύψους 1,1 δις ευρώ.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να εισπραχθούν και τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ ακόμα από δόσεις για τις ρυθμίσεις χρεών στην εφορία.

Χθες άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 στο ΤΑΧΙS για τη υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων διόρθωσης των στοιχείων ακινήτων των φορολογούμενων.

Μέσω των τροποποιητικών δηλώσεων, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία ακινήτων τους με βάση τα οποία υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ του 2016.

Στην περίπτωση που από τον επανυπολογισμό προκύψουν διαφορές στο ποσό του φόρου με το αρχικό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα γίνει συμψηφισμός στις επόμενες δόσεις καταβολής του φόρου.

Εντός του επόμενου διμήνου οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν στον προσωπικό λογαριασμό τους τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται, ενώ αμέσως μετά θα προχωρήσει και το σχέδιο των ηλεκτρονικών συμψηφισμών, σύμφωνα με την επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σοφία Σεχπερίδου.

Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να ανακουφιστούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται σε ουρές των ΔΟΥ, ώστε να επιτύχουν συμψηφισμό, κυρίως των οφειλών από ΕΝΦΙΑ με επιστροφές φόρου και εισοδήματος.

Facebook Comments