«Όταν η ομοσπονδιακή βουλή ψήφισε για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν προϋπόθεση – όμως ακόμα δεν είναι διασφαλισμένη. Βουλευτές των χριστιανικών κομμάτων CDU και CSU θεωρούν ότι τους εξαπάτησαν» γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung στην έκδοση της Παρασκευής.

Η εφημερίδα σημειώνει αναλυτικότερα: «Νέα οργή από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χριστιανικής Ένωσης για τις παρατραβηγμένες προσπάθειες εξυγίανσης της Ελλάδας. Το ό,τι το ΔΝΤ δεν έχει ακόμα εξαγγείλει την συμμετοχή του στο τρίτο πακέτο βοήθειας συμβάλλει στη δυσαρέσκεια.

«Ήταν προϋπόθεση για το τρίτο πακέτο που αποφασίστηκε για την Ελλάδα πέρυσι στη βουλή ότι το ΔΝΤ θα συμμετείχε από την άνοιξη του 2017 – μετά τη λήξη του τρέχοντος πακέτου βοήθειας του ΔΝΤ – και με οικονομικά μέσα, δήλωσε στην FAZ ο Μίχαελ Φουξ, αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης. Το κλειδί κατά την άποψή του είναι και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Ο Φουξ δεν είναι ο μόνος που δυσφορεί. Επίσης ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Κρίστιαν φον Στέτεν και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Πέτερ Ράμσάουερ δηλώνουν ότι δεν επαρκούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Το οικονομικό συμβούλιο της CDU ζητά οι πιστώσεις προς την Ελλάδα να σταματήσουν. ‘Μια διάσωση της Ελλάδας δεν μπορεί και δεν θα λειτουργήσει σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε ο ΓΓ Βόλφγκανγκ Στάιγκερ στην FAZ. H Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω σύμφωνα με το πλάνο. Η Κομισιόν συνεχίζει να ανακοινώνει ρόδινα σενάρια ενώ το ΔΝΤ λέει ανοιχτά ότι οι υπάρχουσες εκτιμήσεις δεν είναι ρεαλιστικές και είναι πολύ αισιόδοξες».

Η FAZ καταλήγει: «Στο υπουργείο Οικονομικών και στην ηγεσία της Χριστιανικής Ένωσης παραμένουν χαλαροί παρά τη δυσαρέσκεια των βουλευτών της CDU και της CSU. Βασίζονται στη υπόσχεση του ΔΝΤ να μην εγκαταλείψει την ΕΕ στην αποστολή για την Ελλάδα. Το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή βουλή δεν πρέπει να εγκρίνει τόσο γρήγορα νέα μέτρα συμβάλλει πάντως σίγουρα στη χαλαρότητα».

Facebook Comments