Με εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην τραγική ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της Ένωσης στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Οι δύο σερί ήττες του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Europa League επηρέασαν την ΑΕΚ και όχι τους «ερυθρόλευκους». Την τελευταία εβδομάδα καλλιεργήθηκε ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας στην Ένωση, λόγω των κακών αποτελεσμάτων, αλλά και των μέτριων εμφανίσεων των Πειραιωτών.

Αυτό, όμως, όπως αποδείχθηκε στην πράξη λειτούργησε υπέρ της ομάδας του Πάουλο Μπέντο που όχι απλά μπήκε… υποψιασμένη στο γήπεδο, αλλά «έπιασε από το λαιμό» την ΑΕΚ και το τελικό 3-0 τα λέει όλα.
Μεγάλη εμφάνιση από τον Κώστα Φορτούνη, που πέτυχε ένα τυχερό γκολ,. αλλά στα 80 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν αυτός που έκανε ό,τι ήθελε στη μεσαία γραμμή, ενώ είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ. Ο Ολυμπιακός έκανε το 5Χ5 επί της ΑΕΚ στα τελευταία ισάριθμα ματς στο Καραϊσκάκη έχοντας βάλει 18 γκολ και χωρίς να δεχτεί κανένα.

Η ΑΕΚ ήταν με μία λέξη τραγική. Νικήθηκε κατά κράτος στον άξονα, όπου η επιλογή του Κετσπάγια να αφήσει εκτός τον Σιμόες και να βάλει τον Λαμπρόπουλο αποδείχθηκε λανθασμένη. Επίσης η τοποθέτηση του Μπακασέτα σε θέση σέντερ φορ δεν βοήθησε καθόλου, καθώς στο διάστημα που ο διεθνής παίκτης αγωνίστηκε ως σέντερ φορ ήταν «αόρατος»!
Το καλύτερο πρώτο 45λεπτο από την έναρξη της περιόδου σε επίσημο ματς έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΚ, που δε μπήκε όπως θα έπρεπε στο ματς.

Με τον Κώστα Φορτούνη να «αλωνίζει» στη μεσαία γραμμή και τον Μάρτινς άξιο συμπαραστάτη οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν και από πολύ νωρίς έκλεισαν την ΑΕΚ στο μισό γήπεδο. Το πάθος και η διάθεση που επέδειξαν οι γηπεδούχοι δεν υπήρχε στο αντίπαλο στρατόπεδο, με αποτέλεσμα από τα πρώτα λεπτά η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και να μη μπορεί να αλλάξει δεύτερη πάσα.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους. Από την εξαιρετική αλλαγή της μπάλας ανάμεσα στους Μάρτινς και Φορτούνη, ο τελευταίος έδωσε στο Σεμπά και ο Βραζιλιάνος με τη σειρά του στον Ιντέγε, ο οποίος σε άδεια εστία «έγραψε» το 1-0 (πέμπτο εφετινό του γκολ). Δε σταμάτησε ο Ολυμπιακός, που συνέχισε να παίζει «σα τη γάτα με το ποντίκι» την Ένωση και τρία λεπτά μετά «άγγιξε» το 2-0.

Ο Σεμπά, όμως, ενώ πλάσαρε υποδειγματικά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ντίντακ τόσο ώστε να σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Ανέστη που απλά παρακολουθούσε…Οι «κιτρινόμαυροι» δε μπορούσαν να οργανωθούν στο παιχνίδι τους, ωστόσο, σε ένα δίλεπτο πριν το ημίωρο απείλησαν με τον Μάνταλο και τον Πατίτο, σε δύο ξαφνικές αντεπιθέσεις που έκαναν.

Ο ρυθμός του αγώνα, κυρίως από πλευράς Ολυμπιακού δεν ήταν ο ίδιος στο δεύτερο μέρος. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί, όπως στο πρώτο 45λεπτο, εντούτοις συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και το κυριότερο να μην κινδυνεύουν από την Ένωση. Η είσοδος του Πέκχαρτ αντί του Πατίτο και η μετατόπιση του Μπακασέτα στα πλάγια, δε βοήθησαν την ΑΕΚ που δε μπορούσε να οργανωθεί.

Όλα τελείωσαν στο 64΄. Από το τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου λίγο έξω από την περιοχή, ο Μάρτινς πήρε τη μπάλα, μπήκε μέσα και με πλασέ έγραψε το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι παρέδωσαν τα όπλα και στο 79΄ ήρθε και το 3-0 με το τυχερό γκολ του Κώστα Φορτούνη.

Ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα έβαλε την κόντρα στην προσπάθεια του Λαμπρόπουλου να απομακρύνει και η μπάλα με τρομερή δύναμη κατέληξε στη γωνία του Ανέστη. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να μειώσει, αρχικά με τον Μάνταλο, που πλάσαρε άουτ στο τετ-α-τετ με τον Καπίνο, ενώ στο 87΄ το σουτ του Μπακασέτα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Facebook Comments