Ένα νέο σκάνδαλο που αφορά στη Yahoo αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters και το οποίο, αν τελικά αποδειχθεί, θα φέρει πολλές αντιδράσεις, αφού θα μιλάμε για καθαρή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα αυτό η Yahoo δημιούργησε κρυφά ένα λογισμικό, μέσω του οποίου θέτει στη διάθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών όλη την ηλεκτρονική αλληλογραφία των πελατών της

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται πηγές «εκ των έσω», ήτοι «ανθρώπων που γνωρίζουν καλά». Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, το λογισμικό «σκανάρει» όλα τα e-mails και «αναφέρει» στη μυστική υπηρεσία και το FBI όλα όσα θεωρούνται ύποπτα ή «ενδιαφέροντα». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς αναζητούν οι αμερικανικές υπηρεσίες, μόνο το ότι ζήτησαν τις πληροφορίες από την κεντρική διοίκηση της Yahoo.

Αντιδρώντας σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters, ο νυν υπεύθυνος ασφαλείας του Facebook και μέχρι πρότινος υπεύθυνος ασφαλείας της Yahoo, Άλεξ Στάμος, αρνήθηκε να τοποθετηθεί. Αρκέστηκε να δηλώσει ότι «η Yahoo είναι μία νόμιμη εταιρεία, η οποία υπακούει στους νόμους των ΗΠΑ».

Facebook Comments