Ο χρυσός είναι αντιμέτωπος με απώλειες σχεδόν 5% αυτή την εβδομάδα, αλλά η Goldman Sachs χαράζει μία νοητή γραμμή και λέει στους επενδυτές να περιμένουν.

Η αντίδραση των τιμών του χρυσού στο ενδεχόμενο μίας αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ έως το τέλος του έτους είναι “μεγαλύτερη από την αναμενόμενη” αναφέρουν σε σημερινό σημείωμά τους οι αναλυτές της Goldman Sachs Max Layton, Mikhail Sprogis and Jeffrey Currie. Αυτό καθιστά τους κινδύνους που περιβάλουν τις εκτιμήσεις τους για το τέλος του έτους στα 1.280 δολ. ανά ουγγιά “ελαφρώς υποτιμημένους” τονίζουν.

“Πράγματι θεωρούμε ένα selloff χρυσού σημαντικά κάτω από τα 1.250 δολάρια ανά ουγγιά, ως μία στρατηγική αγοραστική ευκαιρία, με δεδομένο ότι οι σημαντικοί καθοδικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια ανάπτυξη παραμένουν και με δεδομένο ότι η αγορά είναι πιθανό να παραμένει ανήσυχη για την ικανότητα της νομισματικής πολιτικής να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενους κλυδωνισμούς της ανάπτυξης” επισημαίνει η Goldman Sachs.

Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε την Πέμπτη κατά 1,2% στα 1.253 δολ. ανά ουγγιά, συμπληρώνοντας την πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών.

Facebook Comments