Μετά το Γιβραλτάρ και την Κύπρο, η Εθνική μας ομάδα νίκησε και την Εσθονία με 2-0  στο «παγωμένο» Ταλίν, κάνοντας το «τρία στα τρία» στον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε κατάφερε να προηγηθεί με γκολ από τα αποδυτήρια –μόλις στο 2’ με κεφαλιά του Βασίλη Τοροσίδη- γεγονός που τη διευκόλυνε σημαντικά για να φθάσει στην κατάκτηση των τριών πόντων.

Να σημειωθεί πως με νίκες προχώρησαν και οι βασικοί αντίπαλοι της Εθνική μας στο δρόμο προς την τελική φάση της Ρωσίας. Το Βέλγιο συνέτριψε εκτός έδρας το Γιβραλτάρ με 6-0, ενώ η Βοσνία Ερζεγοβίνη «λύγισε» στο τελευταίο 20λεπτο την Κύπρο, επικρατώντας με 2-0 χάρη σε γκολ του Τζέκο στο 70’ και το 81’.

Ο Μίκαελ Σκίμπε επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Καρνέζη κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, τους Τοροσίδη και Σταφυλίδη στα άκρα, τους Μανιάτη και Κυριάκο Παπαδόπουλο αμυντικά χαφ, δεξιά στην επίθεση τον Μπακασέτα, αριστερά τον Καρέλη, αιχμή του «δόρατος» στην επίθεση τον Μήτρογλου και πίσω του, σε ρόλο επιτελικού μέσου, τον Μάνταλο.

Από κόρνερ του τελευταίου άνοιξε το σκορ ο Τοροσίδης με κεφαλιά στο 2’. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στάθηκε άτυχο, αφού υποχρεώθηκε να κάνει νωρίς δύο αναγκαστικές αλλαγές. Οι Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης αντικαταστάθηκαν λόγω τραυματισμού, από τους Ταχτσίδη και Οικονόμου στο 6’ και το 18’ αντίστοιχα.

Οι αλλαγές αποσυντόνισαν την Εθνική μας, δίχως να το «πληρώσει». Το γκολ του Σταφυλίδη με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 61’, έβαλε γερά «θεμέλια» νίκης για την ελληνική ομάδα. Αν και στη συνέχεια χρειάστηκαν οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Καρνέζη για να διατηρηθεί το «μηδέν». Να σημειωθεί πως στο 79’ ο Μάνταλος είχε δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή. Το επόμενο ματς για την Εθνική μας είναι με αντίπαλο τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην Ελλάδα.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Αξάλου, Ντμιτρίεφ (80’ Μοζνίκοφ), Μάριν, Ζένιοφ, Βασίλιεφ, Κλάβαν, Λουτς (69’ Πούργε), Μετς, Καλάστε, Μπαράνοφ, Τενίστε (31’ Καμς).

ΕΛΛΑΣ: Καρνέζης, Μανιάτης (86’ Τζιόλης), Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Καρέλης, Μήτρογλου, Μπακασέτας, Τοροσίδης (18’ Οικονόμου), Μάνταλος, Παπασταθόπουλος (6’ Ταχτσίδης), Σταφυλίδης.

• Με νίκη επί της Ουγγαρίας με 3-1 στο Περιστέρι, που συνδυάστηκε με εξαιρετική εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Ελπίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2017. Σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν οι Δώνης (28’), Κουλούρης (69’) και Χαρίσης (83’), με την Ουγγαρία να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 56’ με τον Μερβό.

Facebook Comments