Συνεχίζεται και σήμερα, δεύτερη ημέρα, οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος, με τα πυρά της κίνησης των «53+»  – άτυπος επικεφαλής των οποίων είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενώ στην κίνηση μετέχουν κι άλλα κυβερνητικά στελέχη – κατά κεντρικών κυβερνητικών επιλογών όπως η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ταύτιση με το μνημόνιο.

Δεν ξεχνάμε ότι η «συμφωνία» που υπογράφηκε με το πιστόλι στον κρόταφο, μπορεί να είναι ηπιότερη σε σχέση με αυτή που ήταν έτοιμη η ΝΔ να υπογράψει, αλλά απέχει έτη φωτός από ένα αριστερό, κοινωνικά και ταξικά προσανατολισμένο πρόγραμμα” αναφέρουν χαρακτηριστικά οι «53».

Παράλληλα, εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι στην «πασοκοποίηση» του κόμματος. «Δεν θα δεχτούμε ποτέ το κόμμα μας, να διολισθήσει σε πασοκικές λογικές» αναφέρουν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι στο πρόσφατο παρελθόν «ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε ακριβά προσχωρήσεις “παραγόντων” που ελάχιστη σχέση είχαν με την Αριστερά, έπληξαν την αξιακή μας ταυτότητα, πρόσβαλαν τον κόσμο της αριστεράς με τις θεωρίες για την “αριστερά του τίποτα”, υποτίμησαν την ανιδιοτελή προσφορά χιλιάδων αριστερών πατώντας πάνω τους και παριστάνοντας τους ηγέτες που τους χρωστάμε κιόλας…

Μάλιστα, σε σχέση με την ομιλία του πρωθυπουργού οι «53» δηλώνουν πως περίμεναν περισσότερη αυτοκριτική για το πως φτάσαμε στη συμφωνία. Όσο για το θέμα που έβαλε για το κόμμα και τις τάσεις σχολίασε πως δεν έχει μπει στον προσυνεδριακό διάλογο. Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ανέφερε την Πέμπτη πως η απόφαση να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα των μελών όχι των συνιστωσών δεν υλοποιήθηκε, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για δύο χρόνια λειτουργούσε ως «κόμμα με πολλά κόμματα μέσα στο κόμμα». Στο σημείο αυτό προχώρησε σε επίθεση στις τάσεις, λέγοντας ότι «η δημοκρατία να περιορίζεται εντός τάσεων και δυστυχώς πολλές φορές μηχανισμών».

«Ηττηθήκαμε πολιτικά»

«Ηττηθήκαμε πολιτικά» παραδέχθηκαν από την πλευρά τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε μια μονομέρεια, δίνουμε εντύπωση στην κοινωνία ότι μας ενδιαφέρει ο δημόσιος τομέας την ώρα που διαλύονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις» δήλωσαν σε έντονο αυτοκριτικό τόνο.

«Αν ακούγαμε τις Eρινύες θα είχαμε βγει από το ευρώ, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα κοινό σχέδιο της Αριστεράς… Επανέρχεται το δίλημμα ή με τις αγορές ή με τη δημοκρατία» δήλωσε από την πλευρά του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
 

Facebook Comments