Να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ καλούν οι συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα τον Γιάννη Βαρουφάκη, απαντώντας έτσι σε όλα αυτά που υποστηρίζει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Βαρουφάκης παραδέχεται για άλλη μια φορά ότι έλεγε στους Θεσμούς πως «ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι το ελληνικό κράτος είναι φερέγγυο, να αποδεχθούμε ότι είναι πτωχευμένο», κατηγορεί τον Γ. Στουρνάρα ότι τον υπονόμευε και παραθέτει τέσσερις λόγους για τους οποίους ο κεντρικός τραπεζίτης πρέπει να παραιτηθεί. 

Στο άρθρο του επίσης αναφέρει πως το άρθρο 4 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος ορίζει ότι η Τράπεζα στηρίζει την γενική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι η πολιτική του ήταν και η επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Επίσης, υποστηρίζει ότι ο διοικητής της ΤτΕ ουσιαστικά υπονόμευσε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015, με κορυφαίο παράδειγμα ότι είχε ανακοινώσει στον ίδιο πριν από τη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι την ειλημμένη απόφαση για αποκλεισμό των ελληνικών τραπεζών από την ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ.

Στην κατάθεσή του στην Επιτροπή ο Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε ότι ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέκοψε στις 4 Φεβρουαρίου του 2015 να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα κατόπιν της δήλωσης Βαρουφάκη ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών «μιας χρεοκοπημένης χώρας». 

 

Facebook Comments