Αρνήθηκε κάθε σχέση με τη διαπλοκή και κάλεσε την κυβέρνηση να “προσέξει μην υποπέσει η ίδια σε διαπλοκή στην προσπάθειά της να την καταπολεμήσει”, ο πρόεδρος και μέτοχος του Ομίλου «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, στην κατάθεσή του που συνεχίζεται στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορήγησαν τράπεζες σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως «όλα τα δάνεια των εταιρειών του ομίλου είναι απολύτως νόμιμα, διαφανή και εξασφαλισμένα, καλύπτονται από ενεχυριάσεις και εγγυήσεις και είναι εξυπηρετούμενα από την αρχή μέχρι σήμερα και διαβεβαίωσε πως θα καλύπτονται και μέχρι τέλους».

Υπογράμμισε πως έχει υποστεί τους περισσότερους ελέγχους από οποιοδήποτε άλλο δημοσιογράφο μετά τον εμφύλιο», ενώ σε ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδωνα Λάππα, γιατί πληρώνει η επιχείρησή του μόνο τόκους από τα δάνεια, ο κ. Αναστασιάδης αντέτεινε ότι «εμείς είμαστε το μόνο μέσο ενημέρωσης που εξυπηρετούμε εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο».

«Μέσα στις σημερινές συνθήκες καταστροφής το “Πρώτο Θέμα” εξακολουθεί να έχει μικρά κέρδη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα έσοδα της εφημερίδας του από την κρατική διαφήμιση, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι “Το Πρώτο Θέμα λαμβάνει κρατική διαφήμιση μικρότερη από αυτήν που του αντιστοιχεί”, ενώ ερωτηθείς σχετικά εξέφρασε την εκτίμηση ότι “γίνονται πολιτικά παιχνίδια σήμερα. Πάντα γίνονταν”.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπήρξε πολιτικό πρόσωπο που παρενέβη για να λάβει δάνειο το Πρώτο Θέμα, ο κ. Αναστασιάδης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. “Θα ήμασταν ευτυχείς αν παίρναμε μια εγγυητική επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Αυγή, για να πάρουμε δάνειο”, είπε με νόημα.

Facebook Comments