Οι αγορές κινήθηκαν ανοδικά χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική είδηση είτε μακροοικονομική είτε πολιτική. Μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές, δεν αναμένεται ότι θα υπάρξει κάποιος παράγοντας ο οποίος θα επηρεάσει την πορεία των αγορών και αυτό σημαίνει ότι δεν αναμένουμε κάποια ουσιαστική κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Οι κινεζικές αγορές συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με μικρές διακυμάνσεις καθώς η γενικότερη μακροοικονομική εικόνα είναι προβληματική και η Κίνα επιχειρεί να εξομαλύνει τις όποιες συνέπειες μέσα από την υποτίμηση του γουάν και όχι εφαρμόζοντας οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση, η διατήρηση του θετικού κλίματος στις αγορές επιτρέπει την ανάληψη ρίσκου αλλά αποκλειστικά σε μικρό χρονικό ορίζοντα. Η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων αποτελεί μια καλή ευκαιρία για trading με την πρώτη έκπληξη να έρχεται από τη Netflix. Σύμφωνα με στοιχεία, ένας ακόμα ουσιαστικός κλάδος, αναμένεται να σημειώσει έντονη άνοδο στις επόμενες εβδομάδες.

  • Πτώση για τις λιανικές πωλήσεις της Βραζιλίας, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
  • Σε θετικό έδαφος οι περισσότερες ασιατικές αγορές. Σταθερά πάνω από τα $1.260 ο χρυσός.
  • Αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων παρατηρείται στην Κίνα μετά από μια περίοδο επιβράδυνσης.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,0998 Υψηλό: 1,1025 Χαμηλό: 1,0969 Κλείσιμο: 1,0979

19 10 16 eurusd

Η ισοτιμία εξακολουθεί να δέχεται την πίεση των πωλητών κάθε φορά που επιχειρεί να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα και χθες μετά από μια προσπάθεια να κινηθεί έντονα ανοδικά, τελικά επέστρεψε χαμηλότερα και έκλεισε και κοντά στα χαμηλά ημέρας. Η ισοτιμία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δοκιμασία μιας κρίσιμης περιοχής στήριξης στα 1,0910-1,0960 την οποία και δεν αποκλείουμε να δοκιμάσει σε όλο το εύρος της. Σύμφωνα με τις τεχνικές ενδείξεις που παρακολουθούμε, η ισοτιμία βρίσκεται σε μια φάση αναζήτησης στήριξης αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει κάποια θετική είδηση από την Ευρωζώνη ή κάποια αρνητική έκπληξη από τη Fed. Εκτιμούμε ότι η όποια αντίδραση θα έχει νόημα μόνο μετά από ένα σημαντικά ισχυρό κλείσιμο που θα ανατρέψει τις βραχυπρόθεσμες ισορροπίες. Οι πωλητές συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι στην ισοτιμία, αλλά σε intraday χρονικό ορίζοντα δεν αποκλείουμε μια παρόμοια κίνηση με τη χθεσινή, μέχρι και την έναρξη της Wall Street.

Στηρίξεις        Αντιστάσεις

1,0960            1,1020 
1,0935            1,1045 
1,0910            1,1080 
1,0865            1,1115

 

Facebook Comments