Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκαν και πάλι οι αγορές, με το USD να παραμένει ισχυρό αλλά και το χρυσό να περνάει πάνω από τα $1.270. Η τρίτη και τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ Trump και Clinton δεν άλλαξε τίποτα καθώς για μια ακόμα φορά επικράτησαν οι προσωπικές επιθέσεις και η ένταση.

Ενδιαφέρον έχει ότι και οι δυο υποψήφιοι Πρόεδροι, έδειξαν να έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στη Fed καθώς τη θεωρούν ως τον απόλυτο χρηματοδότη της αμερικανικής οικονομίας. Όπως έχουμε αναφέρει και πάλι, το κλίμα στις αγορές δεν αναμένεται να αλλάξει δραματικά μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Το πετρέλαιο εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και να κινείται πάνω από τα $50 και αυτό προσφέρει στήριξη στο επενδυτικό συναίσθημα. Αν τον επόμενο μήνα, επικυρωθούν και οι πρόσφατες αποφάσεις του ΟΠΕΚ, τότε θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη άνοδος για το μαύρο χρυσό.

  • Κίνα και Φιλιππίνες συμφώνησαν σε συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας και των υποδομών.
  • Και νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία εξετάζει η ΕΕ, εξαιτίας της υπόθεσης Aleppo.
  • Η UBS δε βλέπει μείωση των RRR από την PBoC.
  • Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία, ωστόσο δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι.
  • Πολύ κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, κυρίως για τις δηλώσεις του Mario Draghi.

Ανάλυση αγοράς

DAX – Άνοιγμα: 10.561 Υψηλό: 10.659 Χαμηλό: 10.540 Κλείσιμο: 10.626

20 10 16 dax

Ο γερμανικός δείκτης συνεχίζει να κινείται ανοδικά και για μια ακόμα φορά, δοκιμάζει την αντίσταση του τριγωνικού σχηματισμού στις 10.675 μονάδες. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δείχνουν αδυναμία αλλά παραμένουν σε θετικό έδαφος και θα μπορούσαν να στηρίξουν οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια. Το πιθανότερο σενάριο είναι να οδηγηθούμε σε ένα θετικό κλείσιμο έτους και αυτό σημαίνει ότι μια νέα ανοδική κίνηση των μετοχών είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στο ξεκίνημά της. Ανοδική έξοδος από τον τριγωνικό σχηματισμό, θα ανοίξει το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη με τον επόμενο στόχο να είναι στις 10.885 μονάδες.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

10.580             10.675
10.475             10.770
10.330             10.860
10.200             10.940

Facebook Comments