Και τα παράδοξα δεν έχουν τέλος στο Μαξίμου…
Η δεύτερη αξιολόγηση ξεκίνησε χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη και ενώ περιμένουμε την υποδόση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Παράδοξο; δεν είναι το μόνο.
Η δεύτερη αξιολόγηση ξεκίνησε χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη και ενώ περιμένουμε την υποδόση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Παράδοξο; δεν είναι το μόνο.
Η δεύτερη αξιολόγηση ξεκίνησε χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη και ενώ περιμένουμε την υποδόση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Παράδοξο; δεν είναι το μόνο…
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται πάλι σε διαδικασία πολιτικής διαπραγμάτευσης κορυφής για το χρέος, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει ήδη αποκλείσει οποιαδήποτε σοβαρή εξέλιξη σχετικά πριν από το 2018. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σκοπεύει να επισκεφθεί τη χώρα μας πριν από το Βερολίνο στα μέσα Νοεμβρίου δείχνοντας με τον πιο ισχυρό τρόπο στήριξη στην ελληνική προσπάθεια, την ώρα που το αμερικανικής επιρροής ΔΝΤ δεν ανοίγει τα χαρτιά του σε σχέση με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα από την επόμενη χρονιά. Και όλα αυτά ενώ στο εσωτερικό η κατάσταση μπορεί να περιγραφεί με τον τίτλο «εκτός ελέγχου», δεδομένου ότι το ΣτΕ θα αποφασίσει πιθανότατα την Τετάρτη σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού έχουν πληρώσει προκαταβολή και ενώ έχει προαναγγελθεί κατάθεση τροπολογίας από τον υπουργό Επικρατείας για το «μαύρο» στα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια.
Είναι όλα σε εκκρεμότητα. Και η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για τα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα, τις ρυθμίσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και για όλα όσα περιλαμβάνονται στη δεύτερη αξιολόγηση. Και η συνέχεια σε σχέση με το τηλεοπτικό τοπίο όπου πριν ακόμη βγει η απόφαση του ΣτΕ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές (τελευταίο επεισόδιο η δίωξη εις βάρος του ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, για φοροδιαφυγή). Και βέβαια το μεγάλο παιχνίδι γύρω από το συνολικό ελληνικό ζήτημα (τι θα γίνει με το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια, την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ).
Βεβαιότητες δεν υπάρχουν ούτε στο πολιτικό ούτε στο οικονομικό επίπεδο, ακόμη και στο διπλωματικό τίποτα πια δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο έτσι απρόβλεπτος που είναι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και με ορατή την πρόθεσή του να αντικαταστήσει το κεμαλικό δόγμα με κάτι προσωπικό, που είναι σαφώς μαξιμαλιστικό και αυταρχικό. Αλλωστε, ξεκινά μια περίοδος εκλογών στον περίγυρο εταίρων και πιστωτών που απομακρύνει τη δυνατότητα μεγάλων αποφάσεων (για καλό ή για κακό): Εκλογές στις ΗΠΑ (8 Νοεμβρίου), δημοψήφισμα στην Ιταλία (4 Δεκεμβρίου), εκλογές στην Αυστρία (4 Δεκεμβρίου), εκλογές στην Ολλανδία (Μάρτιο), εκλογές στη Γαλλία (Απρίλιο και Μάιο), εκλογές στη Γερμανία (Σεπτέμβριο).
Facebook Comments