Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι που έγινε στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0 για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Το ντεμπούτο του Ζοζέ Μοράις στον πάγκο της «Ενωσης» δεν συνδυάστηκε με ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα για τον «δικέφαλο» που έδειξε σοβαρά προβλήματα και αδυναμίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στα τελειώματα των φάσεων.

Η …μετά Κετσπάγια ΑΕΚ εγκλωβίστηκε στην έξυπνη τακτική του Μιλόγεβιτς που μπλόκαρε τους Μπακασέτα και Μάνταλο στον «άξονα» και ουσιαστικά απείλησε μόνο από τα πλάγια όπου όμως ούτε ο Μπακάκηςούτε ο Ντίντακ κατάφεραν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου. Από αυτή την άποψη ήταν μεγάλη η απώλεια των Πατίτοκαι Βάργκας που ανεβάζουν πολύ ποιοτικά την ΑΕΚ από τα πλάγια, ωστόσο έχει πολλά ακόμα ζητήματα να τακτοποιήσει ο Μοράις μέχρι η νέα του ομάδα να ξαναβρεί τον καλό της εαυτό.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί λευκή ισοπαλία της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μετά το 0-0 με τον Ηρακλή που δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι πάσχει πολύ στη δημιουργία, τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και επιθετικά.

Οι Νεοσμυρνιώτες στα πρώτα λεπτά του αγώνα κατάφεραν να παγώσουν τον ρυθμό και να μη δώσουν χώρους στην ΑΕΚ. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 25′ για την “ένωση”. Ο Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα ο αμαρκάριστος Τσιγκρίνσκι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 39′ το σουτ του Αραβίδη πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη, με τον Πανιώνιο να ανεβαίνει στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει την εστία του Ανέστη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε σαφώς πιο δυνατά. Ο Πλατέλλας βρήκε πολύ ωραία τον Αραβίδη, αλλά το σουτ του ήταν πολύ άστοχο. Στο 69′ ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο γκολ. Ο οικονόμου έβγαλε τη σέτρα, ο Ανσαριφάντ έκανε την προβολή, αλλά πέρασε ελάχιστα έξω.Στο 73′ ο Μάνταλος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Υστερα από κόρνερ και κακή έξοδο του Γιαννιώτη, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Στα τελευταία λεπτά ο Πανιώνιος κρατούσε με μεγάλη ευκολία μακριά από την εστία του τους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» και κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κάρτες: Πλατέλλας, Μπακασέτας / Ρισβάνης, Οικονόμου, Γιαννιώτης

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον (84′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (67′ Σιμόες), Αραβίδης (67′ Πέκχαρτ), Αλμέιδα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Γκιοάτα (90+2′ Πατσατζόγλου ), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούντ, Μπεν (70′ Μασούρας), Ανσαριφάρντ (86′ Ενγκογκ)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments