Ο Βύρων Πολύδωρας είναι το πρόσωπο που επέλεξε η κυβέρνηση ως υποψήφιο για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Η υποψηφιότητα Πολύδωρα θα κατατεθεί από τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα, όπου και θα συζητηθεί η σύσταση του ΕΣΡ.

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει πως ο υποψήφιος θα είναι πρόσωπο που η αξιωματική αντιπολίτευση «δύσκολα θα μπορεί να αρνηθεί», κι αν το πράξει θα αποδεικνύει στο λαό τις πολιτικές προθέσεις της.

Η κυβερνητική πηγή κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την άρνησή της να συμβάλει στη συγκρότησή της ανεξάρτητης Αρχής είναι υπεύθυνη για «θεσμική παρεκτροπή», και «μπλοκάρει συνειδητά κάθε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία» του τηλεοπτικού τοπίου.

Με την κίνησή αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναινέσει στη σύσταση του Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να σχεδιάζει κατάθεση ενδιάμεσου νόμου για προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας των καναλιών. Η ΝΔ απορρίπτει κατηγορηματικά τέτοιο νόμο-γέφυρα, καθώς ζητά άμεση και πλήρη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

Για «επικοινωνιακά παιχνίδια» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, καλώντας την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Facebook Comments