Συνάντηση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά) με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, 3 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι γιατροί αναμένεται να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της ΝΔ τόσο για τις ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, όσο και για τα προβλήματα λειτουργίας των ΜΕΘ και των ογκολογικών νοσοκομείων.

“Αγκάθι” επίσης παραμένει το θέμα των επικουρικών γιατρών για το οποίο ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ, υπενθυμίζεται, συνάντησαν τον υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό στις 24 Οκτωβρίου, ζητώντας να δοθεί τουλάχιστον παράταση της θητείας σε όλους τους επικουρικούς που υπηρετούν σήμερα στο σύστημα και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να  διοριστούν και οι γιατροί της λίστας.

“Την Τρίτη 25/10/16 υπήρξε δελτίο Τύπου του Υπουργείου για το θέμα, όπου λίγο έως πολύ φαίνεται ότι παραμένουν αμετακίνητοι στις απόψεις τους και έτσι άμεσα 300 περίπου επικουρικοί που η σύμβασή τους λήγει, θα απολυθούν” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, από την οποία παράλληλα ανακοινώνεται η πρόθεση των γιατρών να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η συγκέντρωση των επικουρικών πρότεινε στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας (11πμ-3μμ), στις 3 Νοεμβρίου, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις ΥΠε (1μμ).

Πρότειναν επίσης πανελλαδική κινητοποίηση, υπό την ΟΕΝΓΕ, αλλά και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 24/11/16 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Facebook Comments