Ενέκρινε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει από την Ελλάδα την ανάκτηση των 310 εκατ. ευρώ σε κρατική βοήθεια, η οποία είχε χορηγηθεί στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.

Πρόκειται για απόφαση του 2006, την οποία αμφισβήτηση η ελληνική πλευρά, με το επιχείρημα ότι η βοήθεια είναι συμβατή με τους κανονισμούς της Ε.Ε. καθώς τα ναυπηγεία παράγουν στρατιωτικό εξοπλισμό και σε αυτό το πλαίσιο συνδέονται με την άμυνα της χώρας.

Ωστόσο η προσφυγή της Ελλάδας απορρίφθηκε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι ενώ οι κανονισμοί της Ε.Ε. προστατεύουν το δικαίωμα των κρατών μελών να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της ασφάλειας τους, τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να αλλοιώνουν τους όρους του ανταγωνισμού σε σχέση με προϊόντα που δεν προορίζονται για στρατιωτικούς ειδικά σκοπούς.

Εν τω μεταξύ σήμερα οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκονται έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στην οδό Νίκης, ζητώντας απαντήσεις για τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων.


 

 

Facebook Comments