Αν κάπου υπάρχει κίνηση στη συνεδρίαση της Τρίτης είναι η μετοχή της ΔΕΗ, που όσο κι αν κάνει εντύπωση η παραίτηση του συνδικαλιστή Φωτόπουλου από τη ΓΕΝΟΠ, είναι κάτι που αρέσει στα ξένα σπίτια.

Κέρδη και για την Eurobank Properties, η οποία τροφοδοτείται από το Fairfax. Σχεδόν κατά 1,5% ενισχύεται η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, στον απόηχο του ντιλ με τους Άραβες. 

Από εκεί και πέρα ανοδικά κινούνται ο ΟΤΕ, καθώς αρέσει στους ξένους το σταθερό management, ΟΠΑΠ, αφού όλα δείχνουν ότι θα πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στην Emma Delta και το ΤΑΙΠΕΔ, EΛΠΕ, ΜΕΤΚΑ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil.

Απώλειες έχουν βγει στις τράπεζες οι οποίες είναι ελεγχόμενες. Η Blackrock δηλώνει ότι τα νέα stress tests θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, με την Πειραιώς να υποχωρεί στα 0,93 ευρώ, ενώ νωρίτερα έγινε πακέτο 20 εκατ. τεμαχίων στο warrant της Τράπεζας. Στα 0,436 ευρώ υποχωρεί η Alpha, στα 2,58 ευρώ η ΕΤΕ, ενώ πτώση 2,635 σημειώνει η Eurobank.

Πάντως, ίδια εικόνα στην αγορά, με τον γενικό δείκτη να κινείται λίγο πάνω – λίγο κάτω από τις 840 μονάδες και σε μία συνεδρίαση όπου ο… Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

Με υψηλό τις 853 και χαμηλό τις 839 μονάδες και με συναλλαγές λίγο πάνω από τα 23 εκατ. ευρώ, το όποιο συμπέρασμα δείχνει παρακινδυνευμένο, σχολιάζουν οι χρηματιστές. Οι ξένοι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν οι FT κάνουν λόγο για την ελληνική κυβέρνηση  που εφαρμόζει τις εντολές της Γερμανίας και το ΔΝΤ να βλέπει κενό από τη φορολογία των ακινήτων, ύψους 550 εκατ. ευρώ.

Οι κινήσεις στην αγορά έχουν εντελώς βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κινητικότητα στο μέτωπο των deals μετά την εξαγορά του 25% της Forthnet από Κυπριακό fund και την είσοδο του Qatar σε θυγατρική της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ χθες.

 

ΧΣ

Facebook Comments