Ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι ένας διακεκριμένος οικονομολόγος και ο άνθρωπος ο οποίος θεωρείται ένα από τα think tank της κυβέρνησης. Μπορεί να είναι ένα μη προβεβλημένο πρόσωπο αλλά ο καθηγητής της έδρας Οικονομικών Jerome Levy, Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι μέλος των Συντακτικών Επιτροπών περιοδικών όπως το Review of Income and Wealth, καθώς και οργανισμών όπως το Οικονομικό Κλαμπ της Νέας Υόρκης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση Τραπεζιτών, και η Επιτροπή Bretton Woods.
Ποιος είναι ο καθηγητής Δημήτρης Παπαδημητρίου που ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης Μάλιστα, η περίφημη φράση του Αλέξη Τσίπρα “Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ” ανήκει στον ίδιο ο οποίος είχε δηλώσει το Φεβρουάριο του 2012, “you need something similar to the Marshall Plan”. “Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ. Πρέπει να δοθεί χρόνος και ανάσα στην ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος και όχι να τη διαλύσουμε οριστικά με το νέο πακέτο μέτρων των 13 δισ. ευρώ. Η ανάσα αυτή θα πρέπει να δοθεί σε συμφωνία με τους πιστωτές”, είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας τον Σεπτέμβριο του 2012. 

Η Λυδία Κονιόρδου είναι πλέον υπουργός Πολιτισμού, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης το βράδυ της Παρασκευής. Έχει διακριθεί για τη συμμετοχή της στο θέατρο, ειδικότερα στις τραγωδίες, ενώ έχει λάβει βραβείο «Κάρολος Κουν» Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου για το έργο «Ίωνας» του Ευριπίδη που παίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου της Άνοιξης» (1977), ενώ συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε έργα των Ιονέσκο, Πλαύτου, Δ. Ρώμα και έπαιξε την Αντιγόνη στις Φοίνισσες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή (1977-1978).
Αποτέλεσμα εικόνας
Από το 1978 έως το 1987 ήταν μόνιμο μέλος του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και έπαιξε ρόλους σε έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, Γιώργου Λαζάνη και Μίμη Κουγιουμτζή. Πήρε μέρος ως Κορυφαία του Χορού σε πολλά έργα του αρχαίου δράματος, ενώ έπαιξε την Αθηνά στις Ευμενίδες και την Κλυταιμνήστρα στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή και στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου. Το 1996 σκηνοθέτησε την Ηλέκτρα του Σοφοκλή για το Εθνικό Θέατρο, κρατώντας και τον ομώνυμο ρόλο. Το 1998 έπαιξε στη Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το 2000 στη Γέρμα του Λόρκα και το 2001 στην Ορέστεια.

Από το 1993 έως το 1996 ανέλαβε τη διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Έχει διδάξει υποκριτική σε ιδιωτικές σχολές και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς επίσης και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Το 2004 πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαιωάννου. Από το 2007 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. Το καλοκαίρι του 2008 έπαιξε για πρώτη φορά την Μήδεια του Ευριπίδη με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Το καλοκαίρι του 2009 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας ενσαρκώνει το διπλό ρόλο Ηλέκτρας – Κλυταιμνήστρας στις Χοηφόρες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου με συμπρωταγωνιστή τον Νίκο Ψαρρά στο ρόλο του Ορέστη.

Ο Κωνσταντίνος Ζουράρις είναι πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας. Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκλεγμένος στην εκλογική περιφέρεια της Α Θεσσαλονίκης με το κόμμα «Πυρίκαυστος Ελλάδα» συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ. Γεννήθηκε το 1940 και είναι γιος του γιατρού σεξολόγου Γιώργου Ζουράρι. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σπούδασε Νομική στο Α.Π.Θ. και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στο κίνημα του Μαΐου του 1968. Στο βιογραφικό του αναγράφεται ότι από το 1969 διδάσκει εκεί πολιτικές επιστήμες σε πανεπιστήμιο, αλλά επικριτές του αμφισβητούν ότι είναι καθηγητής.
Αποτέλεσμα εικόνας για ζουραρις
Είναι πρώην μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος και του ευρώ-Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ Εσωτερικού), και πρώην εκδότης της εφημερίδας Μακεδονία. Ο Ζουράρις είναι αντίθετος σε κάθε λύση του ζητήματος της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την εύρεση μιας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της. Το Μάιο του 2009 μαζί με το Στέλιο Παπαθεμελή ίδρυσε το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο για να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές. Το Κόμμα περιλάμβανε και οργανώσεις της ελληνικής μακεδονικής διασποράς.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος στις λίστες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εξελέγη. Η πρώτη του ομιλία στη Βουλή προκάλεσε εντύπωση, καθώς ήταν εξαιρετικά δυσνόητη επειδή περιείχε αποσπάσματα από νεοέλληνες ποιητές, κείμενα των πατέρων της Εκκλησίας και τον επιτάφιο λόγο του Περικλή που μεταφέρει ο Θουκυδίδης. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιφύλαξαν θετικά σχόλια για την ομιλία του Ζουράρι. Ο επιμελητής εκδόσεων Γιάννης Χάρης του άσκησε κριτική ότι αποσκοπεί στην «επίδειξη και την πρόκληση» για να εξασφαλίσει δημοσιότητα ενώ ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος τη χαρακτήρισε «γλωσσικό πυροτέχνημα φτιαγμένο με οίστρο και τέχνη, αλλά, όπως και κάθε πυροτέχνημα, με λίγη μάλλον ουσία – και ίσως παραφορτωμένο σε αναφορές». Εξελέγη και πάλι βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. 

Facebook Comments