Συνεχίζει να αντιδρά, αλλά υποτονικά η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή σε μία συνεδρίαση άχρωμη, άοσμη και άτονη, χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον. Οι τράπεζες, κυρίως Εθνική και Eurobank συνεχίζουν να κινούνται σε αρνητικό πρόσημο, από τη στιγμή μάλιστα, που έγινε γνωστό ότι ατόνησε το ενδιαφέρον του Fairfax για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα ως προς τις κυπριακές τράπεζες έπειτα από τις πληροφορίες  που θέλουν οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, να μετατρέπονται σε θυγατρικές τους προκειμένου να υπαχθούν στο ΤΧΣ. Οι μητρικές τράπεζες στην Κύπρο με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσουν και θα περάσουν σε ξένες τράπεζες του εξωτερικού, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Ήδη, η αγορά κάνει λόγο για περίπου τρία δις. ευρώ από την Ρωσία. Το εν λόγω σχέδιο θα εφαρμοστεί σε συνεννόηση με την τρόικα, αλλά και την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ το ενδιαφέρον των Ρώσων και συγκεκριμένα οι προϋποθέσεις που έβαλαν, ήταν αυτές που συνηγόρησαν στο να αποκοπούν οι κυπριακές τράπεζες από τις μητρικές τους  στη Μεγαλόνησο.

Τα κέρδη στο Χ.Α. είναι υπό έλεγχο χωρίς μεγάλες εξάρσεις ή διακυμάνσεις. Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές και διαμορφώνονται μόλις στα 23 εκατ.ευρώ.

Facebook Comments