Για ύποπτα παιχνίδια ατόμων και μυστικών υπηρεσιών κάνει λόγο ο καταδικασμένος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος με επιστολή του στην εφημερίδα “Το Έθνος”.

Ο Γιωτόπουλος επιλέγει σχεδόν 15 χρόνια απ τη σύλληψή του να μιλήσει για ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης, για 8 άτομα που παραμένουν ασύλληπτοι, παρά το γεγονός ότι, όπως λέει έλαβαν μέρος σε αιματηρές επιθέσεις με νεκρούς και τραυματίες.

“Στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε που έκαιγε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε” λέει ο Γιωτόπουλος στην επιστολή του και αναρωτιέται:

“Ποιος το εξαφάνισε; Οι μυστικές υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις αρχές;” 
Μάλιστα ο Γιωτόπουλος μιλάει και για έγγραφα:

“Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή θα πρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε;”

Και τα πρόσωπα αυξάνονται κατά την εκδοχή που παρουσιάζει για τα στοιχεία που λείπουν ο φερόμενος ως αρχηγός της 17ν:

“Υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν, να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονται με άλλους πέντε. Απ αυτή την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Άλλοι σε βίαιες ενέργειες σοβαρές που προκάλεσαν τραυματισμούς. Ενώ η δραστηριότητα των πιο ασήμαντων ήταν πιο ουσιαστική και πιο συνειδητή απ αυτή ορισμένων που καταδικάστηκαν στη δίκη σε σχετικά μικρές ποινές και εξέτισαν πραγματική ποινή άνω των 5 χρόνων. Κανένας από αυτούς δεν συνελήφθη. Γιατί;”

Κατά τον Γιωτόπουλο η απάντηση στα ερωτήματα που ο ίδιος θέτει είναι διπλή, για δύο λόγους λέει δεν συνελήφθησαν οι 8 παραπάνω, τους οποίους μάλιστα φωτογραφίζει με τον δικό του τρόπο:

“Ο πρώτος, κυριότερος και καθοριστικός (λόγος) είναι ότι οδηγούσαν σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τον οποίο δεν ήθελαν να αγγίξουν. Που δεν είναι βέβαια η αριστερά είτε κοινοβουλευτική είτε εξωκοινοβουλευτική. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν συλλαμβάνονταν έστω 2 η 3 από αυτούς δεν υπήρχε περίπτωση να καταδικαστώ ως ηθικός αυτούργός. Γιατί το προφίλ τους τόσο το πολιτικό όσο και και το επαγγελματικό είχε κάποια βαρύτητα και δεν θα μπορούσαν να τους παρουσιάσουν ως απλά ενεργούμενα που εκτελούν τυφλά εντολές μου. Οι παλιοί μου φίλοι της δικτατορικής περιόδου χρησιμοποιήθηκαν ως μανδύας πίσω από τον οποίο τους έκρυψαν. Δεν έχαναν ευκαιρία να αφήνουν ανοιχτά υπονοούμενα ότι αυτοί ήταν τα μέλη της 17Ν.”

Όσο για το ποιος έστησε αυτή την πλεκτάνη εναντίον του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος για ακόμη μια φορά κάνει λόγο για ξένες μυστικές υπηρεσίες αλλά και για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας.

Facebook Comments