Έως το τέλος του έτους αναμένεται η απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στο σημερινό Eurogroup πρέπει να επιτύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδο, προκειμένου το ΔΝΤ να έχει μία σαφή εικόνα, σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και διευκρίνισε ότι «σήμερα θα συζητηθεί μόνο η πρόοδος και τίποτα άλλο».

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να συνεδριάσει το ΔΝΤ και να λάβει μία οριστική απόφαση πριν το τέλος του έτους. «Αυτό έχει δεσμευτεί να κάνει και αυτό προβλέπει και η συμφωνία του Μαΐου» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Ντέισελμπλουμ σημείωσε ότι αυτή τη χρονική συγκυρία, το Eurogroup δεν πρόκειται να ζητήσει παραπάνω δεσμεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τον βαθμό προόδου των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης.

Ερωτηθείς για το χρέος, παρέπεμψε στο Eurogroup του Μαΐου και επισήμανε ότι «δεν γίνεται να καθορίσουμε από τώρα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα». «Απαιτείται μεγαλύτερη σαφήνεια για το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων και αυτό αναμένεται για το β’ ήμισυ του 2018» κατέληξε.

Facebook Comments