Πιθανότητες περίπου 90% να κερδίσει τη μάχη για τον Λευκό Οίκο στις σημερινές εκλογές έχει η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την ανάλυση μιας σειράς δημοσκοπήσεων που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos για το πρακτορείο Reuters, γνωστή ως States of the Nation project.

Οι πιθανότητες νίκης της Κλίντον είναι περίπου ίδιες με αυτές της περασμένης εβδομάδας, ενώ για να ηττηθεί από τον Τραμπ σήμερα θα χρειαστεί ένας απίθανος συνδυασμός λευκών, μαύρων και Ισπανόφωνων ψηφοφόρων σε έξι ή επτά πολιτείες.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγείτο του Τραμπ με 45% προς 42% στην πρόθεση ψήφου, ενώ αναμένεται να κερδίσει 303 ψήφους στο κολέγιο των εκλεκτόρων, έναντι 235 του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της.

Η τύχη του Τραμπ εξαρτάται από τα αποτελέσματα στη Φλόριντα, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο, όπου η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι πολύ μικρή την Κυριακή και την Πενσιλβάνια, όπου η Κλίντον προηγείτο με μικρή διαφορά τριών εκατοστιαίων μονάδων.

Για να εξασφαλίσει την αμερικανική προεδρία, ο Τραμπ πρέπει να κερδίσει τις περισσότερες από τις πολιτείες αυτές.
Οποιαδήποτε ήττα του σε δύο από τις τρεις πολιτείες Φλόριντα, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια θα καταλήξει σχεδόν βέβαια σε νίκη της Κλίντον.

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ πρέπει να διατηρήσει το προβάδισμά του στην παραδοσιακά ρεπουμπλικανική πολιτεία της Αριζόνα, όπου η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων μειώνεται και να μη χάσει ένα ακόμη ένα προπύργιο των ρεπουμπλικανών, την Γιούτα, από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Έβαν Μακ Μόλιν.

Facebook Comments