Με την πώληση ενός ακόμη ακινήτου έναντι τιμήματος €5,9 εκ. συνεχίζεται με επιτυχία η λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών – αξιοποίησης ακινήτων e-publicrealstate.gr, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για ένα διατηρητέο ακίνητο, επιφάνειας 715 τ.μ. (συν 172 τ.μ. υπόγειο) που βρίσκεται επί της οδού Ερμού 19, στο Σύνταγμα.

Το ακίνητο περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο το 1991 από σχολάζουσα κληρονομιά και είναι μισθωμένο στην εταιρεία ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ. Πλειοδοτήθηκε στα € 5,9 εκ. μετρητοίς από θεσμικό επενδυτή, τίμημα που αντιστοιχεί σε περίπου €8.250 ανά τετραγωνικό μέτρο ανωδομής.

Η ολοκλήρωση της πώλησης του ακινήτου με ιδιαίτερα ικανοποιητικό τίμημα για τα δεδομένα της αγοράς, αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι η δημοπράτηση δημοσίων ακινήτων μέσω της πλατφόρμας e-publicrealstate.gr αποτελεί μια απλή, αξιόπιστη διαφανή και ταχύτατη διαδικασία, η οποία μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση ενός μεγάλου αριθμού ακινήτων με σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, το συνολικό ποσό το οποίο θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο και για τα τρία ακίνητα που βγήκαν στην αγορά μέσα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών διαδικασιών e-publicrealstate.gr, ανέρχεται στα €7,4 εκ.

Facebook Comments