Ο Παναθηναϊκός πήγε να «αυτοκτονήσει», αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πάρει τη νίκη επί της Μακάμπι στην παράταση με 83-75 (67-67 ο κανονικός αγώνας) στην 6η αγωνιστική της Euroleague.

Η κλάση του Σίνγκλετον χάρισε στο «τριφύλλι» την 4η νίκη στη διοργάνωση και κράτησε την ομάδα του Πασκουάλ στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Αμερικανός ήταν μία ομάδα μόνος του και με 26 πόντους ήταν το Α και το Ω στην επίθεση. Οι «πράσινοι» που ξέφυγαν τρεις φορές στο σκορ, με 16 και δύο με 12 πόντους, έκαναν τα εύκολα δύσκολα στην 4η περίοδο όπου έμειναν για 5 λεπτά χωρίς καλάθι.

Η Μακάμπι που δεν παράτησε το ματς, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και την αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού και με μεγάλα σουτ από τον Ουίμς, κατάφερε όχι μόνο να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά να περάσει και μπροστά με +3 (67-64). Δύο άστοχες προσπάθειες, όμως, του Γκάουντλοκ, έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να οδηγήσουν το ματς στην παράταση, όπου ο Σίνγκλετον συνέχισε να κάνει… πάρτι και με μεγάλα σουτ τους οδήγησε στη μεγάλη νίκη.

Ο Αμερικανός, που έκανε ρεκόρ καριέρας, είχε σημαντική βοήθεια από τον Νικ Καλάθη, που τελείωσε το ματς με 13 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Μποχωρίδη στην 4η περίοδο με δύο μεγάλα τρίποντα.

Ουίμς με 15 και Γκάουντλοκ με 14 ήταν οι κορυφαίοι της Μακάμπι, με τον δεύτερο να αποδεικνύεται και «μοιραίος» παίκτης, αφού πήρε τις δύο τελευταίες προσπάθειες και αστόχησε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο είχε από το πρώτο μέχει το τελευταίο δευτερόλεπτο το προβάδισμα. Οι «πράσινοι» με πολύ πιεστική άμυνα κυρίως στην πρώτη περίοδο κατάφεραν να ξεφύγουν ακόμη και με 10 πόντους (32-22), ενώ το ημίχρονο τους βρήκε στο +7 (35-38).

Γκάουντλοκ και Γουίμς ήταν το δίδυμο που κράτησε «ζωντανή» την «ομάδα του λαού» στα σημεία που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να «χτίσει» διαφορά. Ο πρώτος με 9 πόντους και ο δεύτερος με 7 έκαναν τη ζημιά στην «πράσινη» άμυνα. Ο Νικ Καλάθης με 11 πόντους και ο Σίνκλετον με 8 (2/3 τρ.) ξεχώρισαν επιθετικά για το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιτρετικός στα πρώτα 7 λεπτά της 3ης περιόδου, όταν με κορυφαίο τον Σίνγκλετον (έφτασε τους 17 πόντους) κατάφερε να ξεφύγει με 16 πόντους (46-30). Τα συνεχόμενα λάθη και η αστοχία των παικτών του από μακριά, σε συνδυασμό με τα τρίποντα από τους Σμιθ, Οχαγιόν και Πνίν, έφεραν ξανά τη Μακάμπι μέσα στο παιχνίδι.

Με το τρίποντο του Γουίμς, στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου έγινε το 52-50 και το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» ξέφυγαν και πάλι με 12 πόντους, τα απανωτά λάθη και η κούραση ορισμένων παικτών έφερε τους ισραηλινούς στο +3 περίπου 1 λεπτό πριν το φινάλε. 

Δύο άστοχες προσπάθειες του Γκάουντλοκ στο φινάλε έφεραν την ισοφάριση από το καλάθι του Γκιστ (67-67) και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός απέδωσε καταπληκτικό μπάσκετ και πήρε την τεράστια νίκη με 83-75.

Facebook Comments