Ότι τρώμε είμαστε! Η ιεροτελεστία της περιποίησης για λαμπερό και νεανικό δέρμα ξεκινάει από το πιάτο μας. Δείτε τι πρέπει να συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας μενού για να σταματήσετε τον χρόνο…

Πολύχρωμες πιπεριές

 

 

Είναι πλούσια πηγή της βιταμίνης C, που είναι απαραίτητη για τη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος και για την σύνθεση του κολλαγόνου στον οργανισμό.

Πόσο χρειαζόμαστε: Μία πιπεριά την ημέρα είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού. Οι μητέρες που θηλάζουν χρειάζονται διπλάσια ποσότητα.

 

 

 

 

Ρόδι

 

 

 

Το χαρακτηρίζουν ως “κόκκινο χρυσό” για την υψηλή διατροφική του αξία. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου.

Πόσο χρειαζόμαστε: Ένα ρόδι ημερησίως είναι αρκετό για να δώσετε στον οργανισμό σας τις βιταμίνες και τα μεταλλικά του στοιχεία. Μπορείτε να το φάτε σαν σνακ ή να το προσθέσετε στα ροφήματα και στις σαλάτες σας.

 

 

 

 

Φυλλώδη λαχανικά

 

 

Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε λουτεϊνη, στοιχείο που διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας στον οργανισμό με αποτέλεσμα το δέρμα να ενυδατώνεται από μέσα και να μην γίνεται εύθραυστο με μειωμένη ελαστικότητα. Τέτοια λαχανικά είναι το μαρούλι, η ρόκα και το σπανάκι.

Πόσο χρειαζόμαστε: Μπορείτε να καταναλώνετε όσες φορές την εβδομάδα επιθυμείτε, ως κύριο γεύμα (σπανακόρυζο) ή ως σαλάτα συνοδευτικά με το φαγητό σας.

 

 

 

Παρθένο ελαιόλαδο

 

 

Είναι πηγή της βιταμίνης Ε, η οποία, χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση προλαμβάνει την καταστροφική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα.                                                     

Πόσο χρειαζόμαστε: Κατά μέσο όρο 2-4 κουταλιές ημερησίως είναι αρκετές.

 

 

 

 

Μελιτζάνες

 

 

Είναι πλούσια πηγή φλαβονοειδών τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από τη γήρανση.

Πόσο χρειαζόμαστε: Δύο με τρείς φορές εβδομαδιαίως σε λαδερό κύριο γεύμα (μουσακά, παπουτσάκια)

 

Facebook Comments