Η αστυνομία στην Ιντιανάπολις ανακοίνωσε ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και επτά άνθρωποι συνελήφθησαν όταν διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης κατά τη διάρκεια μιας πορείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκλογή του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Τρόι Ριγκς, οι περισσότεροι από τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης χθες πορεύτηκαν ειρηνικά, αλλά μια μικρή ομάδα άρχισε να συμπεριφέρεται επιθετικά.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ρίτσαρντ Ριντλ, εξήγησε ότι ορισμένα μέλη αυτής της ομάδας άρχισαν να απειλούν αστυνομικούς και να φωνάζουν συνθήματα όπως «σκοτώστε τους αστυνομικούς». «Άρχισαν να πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς και οι αστυνομικοί επενέβησαν και τους συνέλαβαν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ριγκς τα τέσσερα από τα πρόσωπα αυτά είναι κάτοικοι της πόλης και έξι είναι κάτοικοι άλλων κοινοτήτων.

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ορισμένοι ταραξίες πήγαν στην Ιντιανάπολις για να προκαλέσουν επεισόδια, είπε ο ίδιος, εξαίροντας τους αστυνομικούς για την υπομονή που έδειξαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μπορεί να μην χρειαστεί καν να εισαχθούν σε νοσοκομείο για εξετάσεις, ανέφερε ο Ριγκς.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ από την Τετάρτη, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Τραμπ κέρδισε την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στην κινητοποίηση στην Ιντιανάπολις συμμετείχαν τουλάχιστον 500 άνθρωποι.

Facebook Comments