Την εμπορική διάθεση της ειδικής έκδοσης Scirocco GTS ανακοίνωσε η Kosmocar – Volkswagen.

Η συγκεκριμένη έκδοση, που έχει τις ρίζες της στο πρώτο Scirocco GTS που κυκλοφόρησε το 1982, εξοπλίζεται με το γνωστό 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με άμεσο ψεκασμό που αποδίδει 220 ίππους. Το Scirocco GTS χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για το 0-100 χαω. Εφοδιάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο (τελική ταχύτητα: 246 χαω), είτε με το αυτόματο DSG-6 (τελική: 244 χαω), με τη μέση κατανάλωση στα 6,1 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα (DSG-6: 6,4).

Το GTS διαθέτει νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων, και ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο της Volkswagen R, που περιλαμβάνει προφυλακτήρες, σπόιλερ, αεροτομή οροφής και νέο διαχύτη. Τα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες είναι βαμμένα μαύρα και όπως στο θρυλικό Scirocco GTS του ’82, περιλαμβάνονται δύο διακοσμητικές διάφανες ματ λωρίδες με κόκκινες ρίγες που διατρέχουν κατά μήκος το αμάξωμα.

Στο σπορ εσωτερικό του Scirocco GTS τα κυρίαρχα χρώματα είναι το μαύρο και το κόκκινο, ενώ ξεχωρίζουν η μαύρη εσωτερική επένδυση οροφής, οι διακοσμητικές λεπτομέρειες σε «Piano Black», τα λογότυπα GTS στα μαρσπιέ, τα πεντάλ από ανοξείδωτο χάλυβα, το δερμάτινο τιμόνι με τις κόκκινες ραφές, οι επενδύσεις καθισμάτων από ύφασμα και δέρμα (με λογότυπο GTS στο πάνω μέρος των προσκέφαλων) και κόκκινη ραφή.

Η εμπορική διάθεση του νέου Scirocco GTS στην ελληνική αγορά, αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Facebook Comments