Χρονοδιαγράμματα και λίστα νέων ιδιωτικοποιήσεων ζητούν οι δανειστές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, βάζοντας στο τραπέζι ξανά το θέμα της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και του «Ελ Βενιζέλος».

Ζητούν συγκεκριμένα από την κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές των Νέων, να τους ενημερώσει στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης για τη νέα λίστα των αποκρατικοποιήσεων που θα γίνουν μέσα στο 2017, επισημαίνοντας ότι αυτές θα πρέπει μεταξύ άλλων να αφορούν τους τομείς του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου -εννοώντας προφανώς το 17% της ΔΕΗ και το 65% της ΔΕΠΑ -καθώς και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε αυτούς τους διαγωνισμούς θα βασιστεί, σύμφωνα πάντα με τις πηγές, ο στόχος των εσόδων για την επόμενη χρονιά, που τοποθετείται περίπου στα 2 δισ. ευρώ.

Το άλλο θέμα που θα θέσουν μετ επιτάσεως οι θεσμοί αφορά τη λειτουργία ώς το τέλος του έτους του νέου Υπερταμείου, ενώ σύμφωνα με κάποια πηγή θα ήθελαν ώς το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να έχει επιλεγεί το Διοικητικό του Συμβούλιο και ο διεθύνων σύμβουλος.

Το στοίχημα της πώλησης του 17% της ΔΕΗ και του 65% της ΔΕΠΑ μόνο εύκολο δεν είναι, αφού η επιχειρηματολογία του πρώην υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη βρίσκει πολλά και διαφορετικά ευήκοα ώτα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Comments