Μια ακόμα μικτή συνεδρίαση με τις αγορές να προσπαθούν να σταθεροποιηθούν μετά από τις πολύ έντονες διακυμάνσες των αμερικανικών εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει της προσοχής μας, η συνεχιζόμενη υποτίμηση του γουάν έναντι του δολαρίου, όπου σήμερα το κινεζικό νόμισμα βρέθηκε σε χαμηλά οκτών ετών. Η Κίνα είναι προφανές ότι αντιδρά με το δικό της τρόπο στην εκλογή του Donald Trump αλλά επιπλέον προσπαθεί να αποφύγει να αναλάβει σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί το σκάσιμο σειράς από φούσκες. Στην αγορά συναλλάγματος, το JPY εξακολουθεί να υποτιμάται ταχύτατα με αποτέλεσμα το USDJPY να περάσει πάνω από τα 108,00 γεν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται πτωτικά, καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες σχετικά με μια μείωση της παραγωγής. Η Σ. Αραβία, δείχνει να αντιτίθεται στις απαιτήσεις Ιράν και Ιράκ να μειώσουν την παραγωγή τους, καθώς είχαν βρεθεί για πολύ καιρό πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα των αντοχών τους.

  • Η UBS αυξάνει το στόχο της για το γουάν στα 6,90 στο τέλος της χρονιάς από 6,80.
  • Ο Kaplan της Fed, εκτιμά ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια το συντομότερο δυνατόν.
  • Ο Lacker της Fed εκτιμά ότι η δημοσιονομική στήριξη, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το σενάριο των υψηλότερων επιτοκίων.
  • Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η RBA θα πρέπει να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική της πολιτική.

 

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 43,91 Υψηλό: 44,31 Χαμηλό: 42,86 Κλείσιμο: 44,11

15 11 16 oil

Ο μαύρος χρυσός δοκίμασε τη στήριξη στα $43,05 από την οποία αντέδρασε ανοδικά και με βάση και τις τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει μια προσπάθεια αντιστροφής. Ο βασικός μας στόχος μετά από την αντίδραση από τα $43,05 είναι μια δοκιμασία των αντιστάσεων στα $45,90-$46,00 όπου και θα φανεί αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Θεωρούμε ότι σε αυτά τα επίπεδα και με την προσμονή για κάποιου είδους συμφωνία στον ΟΠΕΚ, το ρίσκο για χαμηλότερα επίπεδα είναι περιορισμένο. Άλλες τεχνικές ενδείξεις που παρακολουθούμε, συγκλίνουν και αυτές στο γεγονός ότι οι πιθανότητες μιας ανοδικής κίνησης παραμένουν αυξημένες.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

44,30               44,85 
43,85               45,20 
43,50               45,60 
42,80               46,10

Facebook Comments