«Υπάρχουν ακόμα σημαντικές προκλήσεις για την Ελλάδα» ήταν το βασικό μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα προς την Αθήνα κατά το διάλογό του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Έχει υπομείνει αρκετά ο ελληνικός λαός λόγω της κρίσης, βελτιώνεται η κατάσταση, πολιτική μας ήταν να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επανέρθει η ανάπτυξη και η αισιοδοξία» τόνισε, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε την στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό, αναφέροντας με έμφαση ότι είναι «θέμα όλων μας το προσφυγικό, όχι μόνο ενός κράτους».

Ο Ομπάμα αποκάλεσε την Ελλάδα μεγάλη χώρα γενέτειρα της δημοκρατίας, πηγή ιδεωδών και αξίων που γαλούχησαν τις ΗΠΑ κατά τη δημιουργία τους. Όσον αφορά την τρομοκρατία στην Μ. Ανατολή εκτιμούμε ιδιαίτερα τις διευκολύνσεις στο Αιγαίο και ευχαριστούμε την Ελλάδα για την προσφορά της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Θερμές ευχαριστίες για την αλληλεγγύη που επέδειξε προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό εξέφρασε προς τον Μπαράκ Ομπάμα ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Facebook Comments