Ο αμερικανικός δείκτης προσπάθησε για μια ακόμα συνεδρίαση να κινηθεί πτωτικά, αλλά τα τελευταία 60 λεπτά της ημέρας αποδείχθηκαν καταστροφικά, με τον S&P 500 να κλείνει 10 μονάδες υψηλότερα από τα χαμηλά του και να κρατάει την κρίσιμη στήριξη.

Πλέον επιχειρεί να κινηθεί και πάλι ανοδικά με τα κέρδη από τα χθεσινά χαμηλά να έχουν διευρυνθεί, ενώ συα 2.173 υπάρχει σημαντική αντίσταση.

Η πολύ στενή πλάγια τάση θα μπορούσε να διατηρηθεί αρκετές ημέρες ακόμα και να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αποχώρηση επενδυτών. 

Η μεταβλητότητα, διατηρείται τεχνηέντως σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι options traders συνεχίζουν να στοιχηματίζουν σε ένα βίαιο ξέσπασμα του VIX. Τεχνικά, δεν έχουν αλλάξει πολλά για τον αμερικανικό δείκτη. Όσο παραμένει πάνω από τις 2.140 μονάδες, η τάση σε κάθε χρονικό ορίζοντα παραμένει ανοδική.

Θεωρούμε ότι ο S&P 500 θα πραγματοποιήσει μια πολύ έντονη κίνηση αλλά η κατεύθυνση είναι δύσκολο να προβλεφθεί, δεδομένου το πως χειρίζονται την αγορά τα μεγάλα χέρια. Παραμένουμε εκτός αγοράς. Οι intraday traders μπορούν να εκμεταλλευτούν τα επίπεδα 2.180 και 2.160.

01 09 16 spx

 

Facebook Comments