«Επίθεση φιλίας» στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρώην στέλεχος και ο ίδιος του κόμματος, τονίζοντας την ανάγκη συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα μπορούσε «να δημιουργηθεί μέσα από κοινή πορεία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη».

Απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ο υπουργός, οι προσπάθειες που γίνονται θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Είναι ανάγκη να ενωθεί ο χώρος.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι γαντζωμένοι θέλοντας συνεχώς να βρίσκονται στην εξουσία.

Ερωτηθείς δε εάν αν η συνεργασία προκύψει και μέσα από υπουργεία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε πως «στην πολιτική δεν πρέπει να λες ποτέ όχι, αλλά να είσαι προετοιμασμένος για κάθε τι».

Τις δηλώσεις Κουρουμπλή σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας πως «η δυναμική του ΠΑΣΟΚ είναι πια δεδομένη. Και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στα κινήματα βγαίνουμε πολλαπλά κερδισμένοι.

«Στον κ. Κουρουμπλή και όσους προτείνουν δήθεν συνεργασίες, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, απαντάμε: Η αλεπού στον ύπνο της κοκόρια μαγειρεύει!!» πρόσθεσε μάλιστα ο κ. Χρηστίδης.

«Η δυναμική μας ενισχύεται γιατί ξαναχτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Αυτοί που προτίμησαν την γλυκιά καρέκλα της εξουσίας τρέχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όσοι γρατζουνάνε την πόρτα της ΝΔ, θα κριθούν από τον ελληνικό λαό» παρατήρησε αιχμηρά.

Οργή Λαλιώτη για Σπίρτζη

«Εδώ και αρκετά χρόνια ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και χορεύει σφιχταγκαλιαστά ‘‘ταγκό’’ με το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του καθώς και με τους ΑΝΕΛ και τα στελέχη τους» απάντησε στο μεταξύ ο Κώστας Λαλιώτης στη δήλωση του υπουργού Μεταφορών στη Βραδυνή ότι «ο ίδιος θα χορέψει με τον κύριο Λαλιώτη ταγκό στο Σύνταγμα και σε όποιον αρέσει».

«Οι χορογραφίες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι δικές τους και αφορούν αποκλειστικά μόνον αυτούς» πρόσθεσε ο Κώστας Λαλιώτης.

Facebook Comments