Ιστορική νίκη πέτυχε στο «Αρτέμιο Φράνκι» ο ΠΑΟΚ που νίκησε την Φιορεντίνα με 3-2 στην 5η αγωνιστική του 10ου ομίλου στο Europa League και ξαναμπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο δικέφαλος ισοβαθμεί με την Καραμπάκ (έχασε στο Λίμπερετς με 3-0 από την Σλόβαν) στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς, υποδέχεται στην «Τούμπα» την Σλόβαν την τελευταία αγωνιστική, ενώ η Καραμπάκ που υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα υποδεχθεί την Φιορεντίνα που κινδυνεύει με αποκλεισμό αν νικήσουν οι γηπεδούχοι στη τελευταία στροφή! Οι Ιταλοί θα πρέπει να χάσουν με περισσότερα από πέντε τέρματα διαφορά και σε τριπλή ισοβαθμία μένουν απέξω…

ΠΑΟΚΑΡΑ λοιπόν στη Φλωρεντία με τον δικέφαλο να προηγείται με 2-0 με τα γρήγορα τέρματα των Σακχόφ (5’) και Κάμπος (26’), τους «βιόλα» να μειώνουν στο 33’ με τον Μπερναντέσκι και να ισοφαρίζουν στο 50’ με τον Μπαμπακάρ, για να πάρει το πολύτιμο βαθμολογικό τρίποντο της νίκης ο ΠΑΟΚ με το γκολ του Ροντρίγκες στις αθυστερήσεις (2-3).

Ο Σακχόφ στο 5’ έπιασε στον… ύπνο την ιταλική άμυνα και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ (0-1), ενώ στο 8’ το σουτ του Ροντρίγκες είχε στόχο το αριστερό δοκάρι. ΟΙ Ιταλοί απάντησαν στις ευκαιρίες με οριζόντιο δοκάρι στο 19’  σε σουτ του Κριστόφορο, ενώ στο 21’ πάλι οι «βιόλα» σημάδεψαν το οριζόντιο (σουτ του Βετσίνο), ενώ στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στη γραμμή και απομακρύνθηκε. Στο 25’ η Φιορεντίνα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Μπαντέλι να αστοχεί απέναντι στον Μπρκιτς πλασάροντας άουτ από θέση… αναπνοής και στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ «τιμώρησε» τους Ιταλούς για την αστοχία τους με τον Κάμπος που με σουτ έκανε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι στο 32’ ξαναμπήκαν στο ματς καθώς το σουτ του Μπερναντέσκι βρήκε στόχο για το 1-2, ενώ στο 50’ έγινε η ισοφάριση με τον Μπουμπακάρ (2-2).

Ο Ροντρίγκες έχασε τεράστια ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα (51’) καθώς σε κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 60′ ήταν η σειρά της Φιορεντινα να έρθει φάτσα με το γκολ με τον Κιέζα να αστοχεί.

Ο ΠΑΟΚ ξαναχτύοησε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ροντρίγκες που με «κεραυνό» κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Λετσερίνι για να γράψει με τον πιο εμφαντικό τρόπο το 2-3. που ήταν και τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες κάρτες: Κρέσπο, Λέοβατς. Πέλκας.

Διαιτητής: Στέφαν Κλόσνερ (Ελβετία)

Φιορεντίνα: Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Αστόρι, Ροντρίγκες, Μίλιτς (51′ Κιέζα), Κριστόφορο (66′ Σάντσεζ), Μπάντελι, Τέγιο (83′ Ιλισιτς), Βεσίνο, Μπερναρντέσκι και Μπαμπακάρ.

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σακχόφ (83′ Μυστακίδης) , Κάνιας, Ροντρίγκες, Κάμπος (71′ Πέλκας) και Κουλούρης (61′ Τιάμ}.

 

Facebook Comments