Μπορεί να μην κέρδισε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, ωστόσο και η ισοπαλία 1-1 με την Γιούνγκ Μπόις του έδωσε τη πρόκριση για τους «32» του Europa League, μία στροφή πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο σκορ με τον Φορτούνη 48’ και οι Ελβετοί ισοφάρισαν στο 58’ με τον Οαρό. Την τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, με στόχο τη πρωτιά του 2ου ομίλου.

Οι Ελβετοί μπήκαν δυνατά και στο 17’ έχασαν καλή ευκαιρία με τον Οαρό. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 23’ με κεφαλιά του Μποτία που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 45’ το σουτ του Σεμπά μπλόκαρε ο Μβογκό με διπλή προσπάθεια.

Στο 48’ οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν φάουλ έξω από τη περιοχή και ο Φορτούνης με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ 1-0. Δέκα λεπτά όμως αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον Οαρό να πλασάρει εύστοχα για το 1-1.

Στο 70’ ο Ιντέγε μπροστά στο τέρμα δεν κατάφερε να βρει το γύρισμα του Φιγκέιρας, ενώ στο 75’ η Γιουνγκ Μπόις πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Οαρό, αλλά ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ σάιντ. Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και πίεσε, αλλά απώλεσε τις ευκαιρίες που δημιούργησε με πιο σημαντική αυτή του Ελιουνούσι σε κενή εστία στο 81′, ενώ στο 86′ το σουτ του Φιγκέιρας έφυγε ελάχιστα άουτ.

Κίτρινες: Φιγκέριας, Ελιουνούσι, Μποτία, Ντα Κόστα – Λέτσιακς, Μπέργκεν

Διαιτητής: Μίροσλαβ Ζελίνκα (Τσεχία)

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι (84′ Μανθάτης), Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε.

Γιούνγκ Μπόις (Άντι Χούτερ): Μβογκό, Λέτσιακς, Μπενίτο, Φον Μπέργκεν, Σούτερ, Σικ (88′ Φρέι), Ζακαρία, Σουλεϊμάνι (59′ Γκερντ), Σανόγκο (76′ Ντουά), Μπερτόν, Οαρό.

 

Facebook Comments