Ένα γκολ του Βιγιαφάνιες στις καθυστερήσεις του αγώνα, ήταν αυτό που απέτρεψε την ήττα για τον Παναθηναϊκό που πραγματοποίησε μία ακόμα απογοητευτική εμφάνιση στην Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο. Προηγήθηκαν με τον Ανσαριφάντ οι γηπεδούχοι στο 72’, ενώ είχαν τις ευκαιρίες για να κλειδώσουν την νίκη.

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-4-2-1 με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Κουτρουμπή, Μολέδο και Ιβανόφ στην άμυνα, κεντρικά χαφ τους Ζέκα και Γουακάσο, από τα αριστερά τον Χουλτ, από τα δεξιά τον Μέστο και τους Λουντ και Βιγιαφάνιες πίσω από τον προωθημένο Μπεργκ.

Τα πρώτα 10’ κύλισαν χωρίς κάτι αξιόλογο για τις δύο ομάδες, με τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν. Στο 12’ το «τριφύλλι» είχε την πρώτη τελική στο ματς όταν ο Χουλτ έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Λουντ προσπάθησε με γυριστό σουτ να σκοράρει όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανιώνιος πήρε τα ηνία του αγώνα και έχοντας περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του προσπάθησε να απειλήσει τους φιλοξενούμενους.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όμως ο Οικονόμου δεν μπόρεσε να σκοράρει μετά από πολύ κακή έξοδο του Βλαχοδήμου. Το σερί των χαμένων ευκαιριών για τους «κυανέρυθρους» όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Οικονόμου έκανε και πάλι ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα από την περιοχή του «τριφυλλιού», όμως αυτή την φορά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όμως ο Οικονόμου δεν μπόρεσε να σκοράρει μετά από πολύ κακή έξοδο του Βλαχοδήμου.

Το σερί των χαμένων ευκαιριών για τους «κυανέρυθρους» όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Οικονόμου έκανε και πάλι ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα από την περιοχή του «τριφυλλιού», όμως αυτή την φορά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, έδειχνε σε εκείνο το σημείο να έχει περιοριστεί σε ένα παθητικό ρόλο, ενώ όσες επιθετικές ενέργειες γίνονταν ήταν αποκλειστικά από τα αριστερά με τον Νίκλας Χουλτ.

Στο 72’ ο Μασούντ έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Ανσαριφάντ που αφού απέφυγε και τον Βλαχοδήμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο. Ο Ιστορικός μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί και λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Ιρανός σκόρερ της ομάδας πάσαρε ωραία στον Μπεν που σούταρε δυνατά όμως νικήθηκε από τον πορτιέρο του «τριφυλλιού».

Στο 77’ ο Βιγιαφάνιες έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν έκανε την προβολή από κοντά όμως ο Γιαννιώτης κατάφερε να αποκρούσει και να κρατήσει το προβάδισμα για την ομάδα του.
Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι είχε περάσει μπροστά προκειμένου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρίσκουν αρκετούς χώρους στην αντεπίθεση και να απειλούν με δεύτερο γκολ το «τριφύλλι». Στο 84’ ο Ν’ Γκογκ έκανε το σουτ, όμως ο Βλαχοδήμος έπεσε στη γωνία του και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Με το ματς να έχει γίνει ροντέο ο Μέστο στην επόμενη φάση από το ύψος της περιοχής, σούταρε δυνατά όμως δεν βρήκε στόχο.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς έφτασε μία ανάσα από το 2-0 όταν μετά από προσπάθεια του Μασούντ ο Μπεν έπιασε την κεφαλιά στο κενό τέρμα, όμως έστειλε την μπάλα έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε για μία ακόμα φορά και ό,τι δεν έκαναν οι γηπεδούχοι σε αυτή τη φάση, το έκαναν οι φιλοξενούμενοι στην επόμενη με τον Λούκας Βιγιαφάνιες μετά από μπαλιά του Μέστο να κάνει πολύ ωραίο κοντρόλ και να ισοφαρίζει με «ξερό» σουτ μέσα από την περιοχή.
Ο Λούκας Βιγιαφάνιες με το γκολ που πέτυχε αλλά και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν αυτοί που «έσωσαν» τον βαθμό της ισοπαλίας για τον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς που δεν άξιζε κάτι. Από την πλευρά των γηπεδούχων κορυφαίος και σκόρερ ο Ανσαριφάντ.

Facebook Comments